Romgaz: Patru persoane propuse în Consiliul de Administraţie de către Ministerul Energiei

Ministerul Energiei propune numirea lui Bogdan - Nicolae Stan, Alexandru Chirilă, Gheorghe Gabriel Gheorghe şi Virgil - Marius Metea în funcţia de administratori provizorii în Consiliul de Administraţie al Romgaz.
Economica.net - mar, 11 apr. 2017, 12:02
Romgaz: Patru persoane propuse în Consiliul de Administraţie de către Ministerul Energiei

Conform unui raport remis, marţi, Bursei de Valori Bucureşti, Consiliul de Administraţie al societăţii a aprobat completarea, la solicitarea Ministerului Energiei, a ordinii de zi a şedinţei Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor din data de 25 (26) aprilie 2017 prin introducerea a cinci puncte noi.

Astfel, Ministerul Energiei propune revocarea din calitatea de administratori, membri ai CA, a lui Dumitru Chisăliţă, Aristotel Marius Jude, Răzvan Florin Stoicescu şi a Aurorei Negruţ şi alegerea în locul administratorilor revocaţi, ca urmare a expirării duratei mandatului, a lui Bogdan – Nicolae Stan, Alexandru Chirilă, Gheorghe Gabriel Gheorghe şi Virgil – Marius Metea.

Un alt punct propus pe ordinea zi prevede stabilirea la patru luni a duratei mandatului membrilor provizorii ai Consiliului de Administraţie, conform prevederilor legale privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice.

‘Mandatul fiecărui administrator provizoriu numit va începe de la data expirării mandatului predecesorului, cu respectarea următorului algoritm: în ordinea cronologică raportat la data emiterii declaraţiei de acceptare a funcţiei de administrator, administratorii provizorii vor ocupa poziţii de administrator în ordinea în care acestea se vacantează ca urmare a îndeplinirii duratei mandatului predecesorului’, se menţionează în raportul transmis BVB.

De asemenea, Ministerul Energiei propune AGA şi forma contractului de mandat ce va fi încheiat cu membrii provizorii ai Consiliului de Administraţie al societăţii şi stabilirea remuneraţiei acestora.

Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor va avea loc în data de 25 aprilie 2017, ora 14:00, şi pe ordinea de zi se află, printre altele, aprobarea situaţiilor financiare anuale individuale pentru anul încheiat la 31 decembrie 2016, aprobarea propunerii de repartizare a profitului net aferent exerciţiului financiar 2016, aprobarea dividendului brut pe acţiune, a termenului şi modalităţii de plată, prezentarea Raportului anual al Comitetului de Nominalizare şi Remunerare cu privire la remuneraţiile şi alte avantaje acordate administratorilor şi directorilor, în cursul anului financiar 2016, modul de îndeplinire la data de 31 decembrie 2016 a criteriilor şi obiectivelor de performanţă, aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pentru anul 2017 etc.

Ordinea de zi mai prevede şi varianta prelungirii, pe o durată de patru luni, a mandatului lui Dumitru Chisăliţă, Aristotel Marius Jude, Răzvan Florin Stoicescu şi al Aurorei Negruţ.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Hotelierii care așteaptă turiști din Republica Moldova în acestă iarnă susțin că noile restricții anunțate le afectează rezervările și cer reevaluarea acestora
Hotelierii care așteaptă turiști din Republica Moldova în acestă iarnă susțin că noile restricții anunțate le afectează ...
Noile măsuri privind accesul în România pentru a limita răspândirea Omicron afectează circulaţia a mii de turişti ...
Surpriză: Hidroelectrica nu scumpește energia electrică pentru populație și menține oferta actuală până în primăvară
Surpriză: Hidroelectrica nu scumpește energia electrică pentru populație și menține oferta actuală până în primăvară
Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, este și furnizorul cu cele mai bune prețuri ...
Regia de Drumuri și Poduri Constanța a ieșit din insolvență, în urma finalizării planului de reorganizare
Regia de Drumuri și Poduri Constanța a ieșit din insolvență, în urma finalizării planului de reorganizare
CITR, administratorul judiciar al Regiei Autonome Județene de Drumuri și Poduri Constanța, a anunțat luni că această ...