Romgaz face spectacol la bursă. Tranzacţii de 10 mil. euro în prima oră, 14 mil. la ora 15. Preţul, plus 15%

La 5 minute de la începerea tranzacţionării lor la Bursa de Valori Bucureşti, acţiunile Romgaz (SNG) se tranzacţionau la un preţ de 35,2 lei /titlu, cu 17 % mai mult faţă de preţul final la care s-au vândut în oferta publică, de 30 de lei/titlu.
Adrian N. Ionescu - mar, 12 nov. 2013, 08:05
Romgaz face spectacol la bursă. Tranzacţii de 10 mil. euro în prima oră, 14 mil. la ora 15. Preţul, plus 15%

Acţiunile Romgaz (SNG) au debutat în creştere în prima lor zi de tranzacţionare la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), cu 17% lei pe titlu.

Primele preţuri sunt cu 17% % mai mari decât preţul final din oferta publică de vânzare recent încheiată, de 30 de lei / titlu.

Investitorii mici care vând acum marchează, însă, un profit şi mai mare, acţiunile SNG alocându-li-se la 28,5 lei şi, respectiv, la 29,1 lei, în funcţie de ziua subscrierii.

Romgaz (SNG) face spectacol încă din prima zi de tranzacţionare la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), începându-şi marşul spre ţintele de preţ de 35 de lei / titlu, stabilite de analişti.

Piaţa acţiunilor SNG va fi animată atât de interesul sporit de a vinde în câştig al multora dintre cumpărătorii din cadrul ofertei publice abia încheiate, dar şi de cererea investitorilor nesatisfăcută de aceasta.

„Sunt mulţi investitori care doresc să cumpere acţiuni SNG din banii pe care oricum i-au blocat în ofertă. Şi sunt destui şi cei care vor vinde, dorind să-şi marcheze profitul încă din prima zi”, răspunde, la întrebările ECONOMICA.NET, Adrian Danciu, directorul genral al firmei de administrare de investiţii SAI Broker Asset Management.

Mai multe detali în

Azi începe tranzacţionarea Romgaz la Bursă. La ce preţuri?

În primele 2 minute au fost rulate 310.717 de acţiuni, iar cel mai recet schimb a fost perfectat la 35,6 lei, cu 18,6% peste preţul din tranşa mare.

Statul a vândut 15% din acţiunile Romgaz prin oferta iniţială pe Bursă, pentru 1,7 miliarde lei (534 milioane dolari sau 391 milioane euro). Majoritatea titlurilor au fost vândute la preţul de 30 lei/acţiune, iar investitorii care au beneficiat de discount-uri (pentru subscrierile de cel mult 10.000 de acţiuni) au cumpărat titlurile la 28,5 lei şi, respectiv, la 29,1 lei.

Astfel, comparativ cu preţurile cu discount, cotaţia din debut este cu 25,78% mai mare şi, respectiv 23,19%.

Acţiunile Romgaz au intrat marţi la tranzacţionare la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), concomitent cu începerea transferurilor cu certificatele de depozit (GDR) pe piaţa de la Londra.

Investitorii au cumpărat 36% din acţiunile Romgaz sub formă de certificate de depozit, listate la bursa de la Londra, restul de 64% fiind achiziţionate direct ca acţiuni care vor fi tranzacţionate la bursa de la Bucureşti.

Tranşa micilor investitori a fost suprasubscrisă de 17,7 ori, iar cel mai mare ordin plasat pe acest segment a fost de 249 milioane lei (aproape 90% din tranşă).

Premierul Victor Ponta se află la Londra, unde asistă la începerea tranzacţiilor pe bursa din Londra cu acţiunile Romgaz (SNG), vândute sub formă de certificate de depozit (GDR), ceea ce confirmă informaţiile transmise de MEDIAFAX săptămâna trecută.

 

Te-ar mai putea interesa și
Mai mulți europarlamentari au cerut o anchetă cu privire la implicarea Gazprom în scumpirea gazelor naturale
Mai mulți europarlamentari au cerut o anchetă cu privire la implicarea Gazprom în scumpirea gazelor naturale
Un grup de parlamentari europeni a cerut Comisiei Europene să investigheze rolul Gazprom în creşterea preţurilor gazelor naturale din Europa, apreciind că suspectează compania rusă de......
Comitetul de Miniştri al CoE solicită României să plătească reclamanților sumele decise de justiție în șase dosare
Comitetul de Miniştri al CoE solicită României să plătească reclamanților sumele decise de justiție în șase dosare
Comitetul de Miniştri al Consiliului Europei (CoE) a adoptat vineri o rezoluţie interimară care îndeamnă autorităţile ...
Update: Guvenul impune folosirea certificatului verde pentru localitățile unde rata de incidență COVID-19 trece de 3 la mie
Update: Guvenul impune folosirea certificatului verde pentru localitățile unde rata de incidență COVID-19 trece de 3 ...
Update: Premierul Florin Cîţu a declarat vineri că prin introducerea obligativităţii certificatului verde COVID în ...
Anunțul anului pentru milioane de șoferi. City Insurance și-a pierdut autorizația și merge spre faliment. Ce se  întâmplă cu cei 3 milioane de clienți și sutele de mii de păgubiți?
Anunțul anului pentru milioane de șoferi. City Insurance și-a pierdut autorizația și merge spre faliment. Ce se întâmplă ...
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a decis să ridice autorizația de funcționarea a City Insurance, cea mai ...