Romgaz face spectacol la bursă. Tranzacţii de 10 mil. euro în prima oră, 14 mil. la ora 15. Preţul, plus 15%

La 5 minute de la începerea tranzacţionării lor la Bursa de Valori Bucureşti, acţiunile Romgaz (SNG) se tranzacţionau la un preţ de 35,2 lei /titlu, cu 17 % mai mult faţă de preţul final la care s-au vândut în oferta publică, de 30 de lei/titlu.
Adrian N. Ionescu - mar, 12 nov. 2013, 08:05
Romgaz face spectacol la bursă. Tranzacţii de 10 mil. euro în prima oră, 14 mil. la ora 15. Preţul, plus 15%

Acţiunile Romgaz (SNG) au debutat în creştere în prima lor zi de tranzacţionare la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), cu 17% lei pe titlu.

Primele preţuri sunt cu 17% % mai mari decât preţul final din oferta publică de vânzare recent încheiată, de 30 de lei / titlu.

Investitorii mici care vând acum marchează, însă, un profit şi mai mare, acţiunile SNG alocându-li-se la 28,5 lei şi, respectiv, la 29,1 lei, în funcţie de ziua subscrierii.

Romgaz (SNG) face spectacol încă din prima zi de tranzacţionare la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), începându-şi marşul spre ţintele de preţ de 35 de lei / titlu, stabilite de analişti.

Piaţa acţiunilor SNG va fi animată atât de interesul sporit de a vinde în câştig al multora dintre cumpărătorii din cadrul ofertei publice abia încheiate, dar şi de cererea investitorilor nesatisfăcută de aceasta.

„Sunt mulţi investitori care doresc să cumpere acţiuni SNG din banii pe care oricum i-au blocat în ofertă. Şi sunt destui şi cei care vor vinde, dorind să-şi marcheze profitul încă din prima zi”, răspunde, la întrebările ECONOMICA.NET, Adrian Danciu, directorul genral al firmei de administrare de investiţii SAI Broker Asset Management.

Mai multe detali în

Azi începe tranzacţionarea Romgaz la Bursă. La ce preţuri?

În primele 2 minute au fost rulate 310.717 de acţiuni, iar cel mai recet schimb a fost perfectat la 35,6 lei, cu 18,6% peste preţul din tranşa mare.

Statul a vândut 15% din acţiunile Romgaz prin oferta iniţială pe Bursă, pentru 1,7 miliarde lei (534 milioane dolari sau 391 milioane euro). Majoritatea titlurilor au fost vândute la preţul de 30 lei/acţiune, iar investitorii care au beneficiat de discount-uri (pentru subscrierile de cel mult 10.000 de acţiuni) au cumpărat titlurile la 28,5 lei şi, respectiv, la 29,1 lei.

Astfel, comparativ cu preţurile cu discount, cotaţia din debut este cu 25,78% mai mare şi, respectiv 23,19%.

Acţiunile Romgaz au intrat marţi la tranzacţionare la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), concomitent cu începerea transferurilor cu certificatele de depozit (GDR) pe piaţa de la Londra.

Investitorii au cumpărat 36% din acţiunile Romgaz sub formă de certificate de depozit, listate la bursa de la Londra, restul de 64% fiind achiziţionate direct ca acţiuni care vor fi tranzacţionate la bursa de la Bucureşti.

Tranşa micilor investitori a fost suprasubscrisă de 17,7 ori, iar cel mai mare ordin plasat pe acest segment a fost de 249 milioane lei (aproape 90% din tranşă).

Premierul Victor Ponta se află la Londra, unde asistă la începerea tranzacţiilor pe bursa din Londra cu acţiunile Romgaz (SNG), vândute sub formă de certificate de depozit (GDR), ceea ce confirmă informaţiile transmise de MEDIAFAX săptămâna trecută.

 

Te-ar mai putea interesa și
Ioana Mihăilă: Probabil că vom impune personalului sanitar nevaccinat să se testeze periodic pe cheltuiala proprie
Ioana Mihăilă: Probabil că vom impune personalului sanitar nevaccinat să se testeze periodic pe cheltuiala proprie
Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a anunţat sâmbătă că "personalul medical care nu este vaccinat probabil va trebui să se testeze periodic cu costuri suportate de persoana care se......
Primul tramvai turcesc pentru Timișoara, trimis spre România. Poate merge 63 km pe baterie VIDEO
Primul tramvai turcesc pentru Timișoara, trimis spre România. Poate merge 63 km pe baterie VIDEO
Turcii de la Bozankaya au trimis spre România primul tramvai din comanda de 21 de garnituri pentru Timișoara. Acestea vor ...
ANM: Cod portocaliu de ploi torențiale până duminică în județele Suceava, Neamţ, Bacău, Vrancea și Buzău. Vreme instabilă în Capitală
ANM: Cod portocaliu de ploi torențiale până duminică în județele Suceava, Neamţ, Bacău, Vrancea și Buzău. Vreme ...
Judeţele Suceava, Neamţ, Bacău, Vrancea şi zona de munte a judeţului Buzău se vor afla sub avertizare Cod portocaliu ...
Merkel și Macron solicită statelor UE să-și coordoneze politicile de redeschidere a frontierelor
Merkel și Macron solicită statelor UE să-și coordoneze politicile de redeschidere a frontierelor
Cancelarul german Angela Merkel şi preşedintele francez Emmanuel Macron au lansat vineri un apel ţărilor membre ale Uniunii ...