Rompetrol: Emisiile din aer în urma incendiului de la Petromidia nu pun în pericol turiştii aflaţi pe litoral

Emisiile din aer în urma incendiului de luni de la rafinăria Petromidia nu pun în pericol viaţa angajaţilor şi a comunităţilor din apropierea rafinăriei sau a turiştilor aflaţi pe litoral, se arată într-un comunicat al companiei petroliere, remis, marţi, AGERPRES.
Economica.net - mar, 23 aug. 2016, 08:46
Rompetrol: Emisiile din aer în urma incendiului de la Petromidia nu pun în pericol turiştii aflaţi pe litoral

‘Conform măsurătorilor privind emisiile în aer produse în urma evenimentului, nu au fost înregistrate valori care să pună în pericol viaţa angajaţilor şi a comunităţilor din apropierea rafinăriei sau a turiştilor aflaţi pe litoral, fapt certificat de analizele CBRN (Chimic, Biologic, Radiologic şi Nuclear)’, potrivit comunicatului.

Echipa de specialişti constituită la nivelul companiei analizează circumstanţele care au dus la producerea evenimentului, pentru a determina cauzele acestuia, susţin oficialii Rompetrol.

Totodată, reprezentanţii rafinăriei au pus la dispoziţia autorităţilor toate documentele necesare pentru efectuarea investigaţiilor conform legilor în vigoare.

‘Compania noastră respectă legislaţia în vigoare privind siguranţa şi protecţia muncii, precum şi reglementările existente în domeniul protecţiei mediului înconjurător’, mai spun oficialii Rompetrol.

În acest moment, rafinăria Petromidia funcţionează la capacitate redusă.

‘Întreaga echipă a companiei noastre îşi exprimă profunda durere pentru pierderea colegului nostru, I.B., ca urmare a evenimentului de luni, 22 august, de pe platforma Petromidia. În aceste momente grele, suntem alături de familiile colegilor noştri. Conducerea companiei a păstrat legătura pe tot parcursul nopţii atât cu familiile acestora, cât şi cu cadrele medicale. Reprezentanţii companiei noastre au transmis medicilor disponibilitatea de a oferi orice este necesar pentru tratamentul celor răniţi, precum şi pentru suportarea oricăror costuri de transfer în străinătate în cazul în care acest lucru se impune’, se mai arată în comunicat.

Procurorii din Constanţa au deschis dosar penal având ca obiect incendiul produs luni la Rafinăria Petromidia Năvodari, soldat cu rănirea a patru persoane, dintre care una a decedat marţi dimineaţă.

‘Cercetările sunt efectuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă, ucidere din culpă, neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă. Potrivit primelor cercetări s-a stabilit că la data de 22 august 2016, în jurul orelor 18,00, la platforma 1 DAB din cadrul rafinăriei menţionate, o echipă de lucrători efectua o reparaţie a unei conducte de transport a distilatului de vid rezultat prin încălzirea ţiţeiului, moment în care a izbucnit un incendiu’, se arată într-un comunicat al PÎCCJ transmis marţi AGERPRES.

Sursa citată precizează că Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa a preluat dosarul constituit la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa.

‘La faţa locului s-au deplasat, încă din cursul serii trecute, doi procurori din cadrul PJ Constanţa, cercetările la faţa locului fiind reluate astăzi de un procuror din cadrul PCA Constanţa, care coordonează o echipă mixtă formată din poliţişti şi specialişti criminalişti. Cercetările continuă pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirea răspunderii penale în cauză’, se mai spune în comunicat.

Patru persoane au fost rănite luni într-o explozie la Rafinăria Petromidia, fiind transportate la Bucureşti. Cei doi răniţi internaţi la Spitalul de Arşi din Bucureşti sunt stabili hemodinamic şi ar putea fi operaţi în cursul zilei de miercuri, iar bărbatul aflat la Spitalul Bagdasar-Arseni este în continuare intubat, dar stabil.

Al patrulea bărbat rănit în explozie a murit marţi dimineaţă la Spitalul Bagdasar-Arseni.

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...