Romtelecom şi Cosmote, creştere importantă pe segmentul business, televiziune şi internet

Romtelecom şi Cosmote România şi-au menţinut stabilă poziţia pe piaţa românească în trimestrul trei al acestui an, cunoscând creşteri importante pe segmentul business şi televiziune.
Economica.net - joi, 07 nov. 2013, 09:36
Romtelecom şi Cosmote, creştere importantă pe segmentul business, televiziune şi internet

Astfel în trimestrul al treilea 2013, Romtelecom și-a menținut poziția stabilă pe piață, raportând venituri de 152,6 milioane Euro, cu 0,6% mai reduse față de aceeași perioadă a anului trecut.

„În acest trimestru, Romtelecom a continuat să raporteze rate de creștere în principalele zone de interes strategic. Astfel, concentrarea companiei asupra segmentelor de televiziune si Internet se reflectă în creșterea numărului de clienți, în timp ce, pe segmentul dedicat companiilor, Romtelecom și-a consolidat poziția ca jucător IT&C important”, a declarat Anastasios Tzoulas, Chief Financial Officer Cosmote România şi Romtelecom. 

Numărului de clienți pentru serviciile de televiziune a crescut cu 7,2%, și a veniturilor corespunzătoare, cu 8,2% în trimestrul al treilea 2013, în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut. Veniturile din serviciile de Internet au crescut cu 3,8% în T3 2013, iar numărul de abonați a înregistrat, de asemenea, o tendință ascendentă de 4,8% față de T3 2012. Astfel, numărul clienților de Internet a depășit 1,23 milioane în T3, respectiv 1,32 milioane pentru TV, iar cel al abonamentelor a ajuns la peste 4,8 milioane.

Scăderea abonaților de voce s-a stabilizat la 3,8% în trimestrul al treilea 2013, mai mică decât cea raportată pentru T2 2013.  Ca furnizor de pachete de servicii, rata de penetrare a serviciilor de Internet în baza de clienți de voce ai Romtelecom a crescut, ajungând la 55%, în timp ce serviciile TV au înregistrat o rată de penetrare de 58% din baza serviciilor de voce.

Cea mai mare rată de creștere a veniturilor, 221% în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut, a fost înregistrată de soluțiile IT&C.

Cosmote România a continuat să îşi crească baza de clienţi business cu 14,4% – ca urmare a lansării planurilor tarifare Business Sizes nelimitat şi a sinergiilor cu Romtelecom pentru furnizarea de servicii integrate pentru parteneri strategici, precum BCR şi Bancpost.

Datorită extinderii susţinute a segmentului business, precum şi a dezvoltării serviciilor de date, veniturile totale în T3 2013 au atins 116 milioane de euro. EBITDA pro-forma (câştigurile operaţionale înaintea dobânzilor, taxelor şi amortizărilor) a atins valoarea de 33 milioane euro, în scădere cu 3,5% comparativ cu T3 2012. Marja EBITDA a ajuns la 28,4% în T3 2013, în timp ce veniturile din servicii au fost cu 2,9% mai mari comparativ cu T3 2012, ca urmare a creşterii veniturilor din serviciile de date.

La finalul lui septembrie 2013, numărul total de clienţi ai COSMOTE România, inclusiv Zapp, a fost de 6,1 milioane, din care 25,4% abonaţi.

ARPU (venitul mediu per utilizator) a crescut cu 0,7% în primele 9 luni ale 2013 comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, datorită lansării de oferte competitive, orientate către client.

„Acest trimestru a fost marcat de numeroase realizări pentru COSMOTE România, cum ar fi semnarea împrumutului cu BERD – prin care ne-am consolidat resursele, astfel încât să putem urma un plan optim de investiţii pentru dezvoltarea serviciilor în bandă largă – sau lansarea noului nostru portofoliu de abonamente, prin care am simplificat radical experienţa telefoniei mobile. Astfel, am pus bazele unei calătorii de succes, de transformare în furnizorul telecom numărul unu de servicii integrate din România, oferind servicii de calitate şi inovaţie, precum şi valoare la preţuri rezonabile”, a mai spus Anastasios Tzoulas.  

În prezent, Cosmote România oferă o reţea de date 3G de înaltă calitate, cu viteze de descărcare de până la 43,2 Mbps pentru Internetul mobil în 212 de oraşe şi peste 3.100 de localitaţi din România, acoperind 62,85% din populaţie. În plus, clienţii se pot bucura de viteze de până la 21,6 Mbps HSPA+ în 248 de oraşe din ţară. În total, serviciile 3G acoperă 78,36% din populaţia României. De asemenea, compania oferă acoperire 4G pentru 90% din Capitală, alături de Otopeni, Ploieşti, Cluj, Iaşi, Sinaia, Buşteni şi Predeal.

Te-ar mai putea interesa și
Liderul separatist al regiunii Doneţk recunoaşte că oraşul Liman este practic încercuit de armata ucraineană
Liderul separatist al regiunii Doneţk recunoaşte că oraşul Liman este practic încercuit de armata ucraineană
Şeful administraţiei separatiste proruse din regiunea Doneţk din estul Ucrainei a anunţat vineri că oraşul Liman aflat în mâinile ruşilor în nordul acestei regiuni este "semi-încercuit" de......
Fluxul net de investiţii străine directe în 2021 a fost de 8,94 miliarde euro
Fluxul net de investiţii străine directe în 2021 a fost de 8,94 miliarde euro
Fluxul net de investiţii străine directe în anul 2021 a înregistrat valoarea de 8,94 miliarde euro, din care 6,747 miliarde ...
Statele membre UE aprobă impunerea de taxe pe profiturile excepţionale ale firmelor din energie
Statele membre UE aprobă impunerea de taxe pe profiturile excepţionale ale firmelor din energie
Statele membre ale Uniunii Europene au convenit vineri impunerea de taxe pe profiturile excepţionale ale firmelor din energie ...
Euro creşte şi se apropie de maximul istoric în faţa leului. Dolarul rămâne peste 5 lei – Curs BNR, vineri, 30.09.2022
Euro creşte şi se apropie de maximul istoric în faţa leului. Dolarul rămâne peste 5 lei – Curs BNR, vineri, 30.09.2022
Curs BNR luni, 28.09.2022 - BNR a anunţat, vineri, 30 septembrie 2022, un curs de referinţă de 4,9490 lei/euro, 5,0469 ...