1EUR = 4.8387 RON | Bucureşti 31 º

Companii

Romvac a bătut palma cu Scandia şi atacă o piaţă de peste 160 de milioane de euro

Românii plătesc anual zeci de milioane de euro pentru hrana pisicilor şi a câinilor, o piaţă pe care producătorul de vaccinuri şi medicamente Romvac vrea să o atace cu noi produse. 

01 mai, 2015 | | ECONOMICA.net

Romvac şi Scandia, cel mai mare producător de conserve din carne de pe piaţa locală, au înfiinţat la începutul acestui an o societate în care companiile deţin cote egale şi care se va ocupa de producţia de hrană pentru animalele de companie. 

"Ideea este să nu mai importăm hrana din Lituania. Discuţiile au fost ca atunci când vom avea o piaţă, să facem o fabrică de genul acesta în România. Există o piaţă foarte mare pentru hrana destinată animalelor de companie. Noi venim cu piaţa, iar dânşii (nr. Scandia) cu producţia. Acum suntem în căutarea unui brand, care să sune foarte bine şi să începem producţia", a declarat pentru ECONOMICA.NET, inginer Constantin Chiurciu, directorul general şi acţionar al Romvac. 

Romvac a început comercializarea de hrană pentru animalele de compania încă din 2012, importată de la partenerii din Lituania. 

Producţia hranei pentru animalele de compania o va face Scandia, la Sibiu, cu utilaje care au fost scoase din uz, odată cu dezvoltarea unităţii de producere a pateului. Planurile sunt ca anul acesta, de pe poarta fabricii de la Sibiu să plece primele produse generate de acest parteneriat. 

Întrebat de investiţiile necesare pentru implementarea acestui parteneriat, directorul Romvac spune că nu au încă o dimensiunea a acestora. "Din fericire, şi Scandia, şi noi, avem fonduri suficiente, nu se pune problema. Această piaţă are o valoare de sute de milioane de euro, iar orice cotă de piaţă, cât de mică, e importantă pentru noi", completează Chiurciu. 

Din 2011, românii au început să cheltuie din ce în ce mai mulţi bani pe hrana câinilor şi a pisicilor. Datele Euromonitor arată că vânzările din retail au fost în 2011 de circa 151 milioane de euro. În 2013, vânzările au depăşit pragul de 160 de milioane de euro. 

Romvac a încheiat anul 2014 cu afaceri de peste 12 milioane de euro, în creştere cu 14% faţă de 2013, şi speră pentru acest an o creştere de cel puţin 10%. Romvac a fost înființată în 1974 şi este una dintre puținele fabrici care a crescut, după privatizarea prin metoda MEBO. 

 

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO