Rossignol va produce îmbrăcăminte sportivă, după preluarea de către Altor

Fondul norvegian de investiţii Altor Equity Partners intenţionează să preia producătorul francez de echipament sportiv Rossignol şi să utilizeze experienţa acumulată cu prilejul relansării producătorului norvegian de îmbrăcăminte Helly Hansen pentru a ajuta firma franceză să intre pe piaţa articolelor de îmbrăcăminte sportivă, a declarat luni directorul general al Rossignol, Bruno Cercley, transmite Reuters.
Economica.net - lun, 15 iul. 2013, 19:44
Rossignol va produce îmbrăcăminte sportivă, după preluarea de către Altor

După mai mulţi ani de pierderi, Rossignol, unul din cei mai mari şi mai vechi producători de schiuri, a revenit pe profit în urmă cu trei ani după ce şi-a restructurat personalul, ca urmare a reducerii numărului de facilităţi de producţie. Extinderea pe piaţa articolelor de îmbrăcăminte sportivă ar reduce dependenţa de sezonul de iarnă şi i-ar permite să profite de o piaţă în creştere.

„Credem că marca Rossignol are un potenţial mare pe piaţa articolelor de îmbrăcăminte şi am dori să dezvoltăm game de produse pe care oamenii să le poată purta atât în staţiunile de schi cât şi în oraşe”, a declarat Bruno Cercley.

Altor are de gând să preia 80% din acţiunile Rossignol de la banca australiană Macquarie şi grupul american Jarden, care deţin 77% şi respectiv 17% din acţiunile firmei franceze. Termenii financiari nu au fost dezvăluiţi, dar o sursă apropiată tranzacţiei a declarat că acordul evaluează Rossignol la aproximativ 150 milioane de euro.

În anul 2009, Macquarie şi Jarden au cumpărat Rossignol de la Quick Silver pentru 40 de milioane de euro.

Bruno Cercley a apreciat că preluarea de către Altor ar urma să se încheie în toamna acestui an, iar ulterior firma va analiza posibile achiziţii pe segmentul outdoor pentru a reduce dependenţa de segmentul sporturilor de iarnă. Potrivit lui Cercley, graţie sprijinului oferit de Altor, Rossignol are o şansă mai bună să intre pe piaţa de îmbrăcăminte sportivă, dominată de firme precum The North Face, Patagonia, Columbia şi Moncler. Această piaţă oferă însă marje de profit de aproximativ 15% în timp ce piaţa echipamentelor de schi oferă marje de profit de 5-10% pentru cele mai puternice mărci.

Piaţa globală a echipamentelor de schi a înregistrat un declin constant după ce în anii 1980 a atins un nivel de vârf. Vânzările de schiuri au scăzut la 3,2 milioane perechi pe an, de la 3,5 milioane în 2009 şi peste 7 milioane la începutul anilor 1990.

Pe lângă schiuri, grupul Rossignol mai produce clăparii Lange şi legăturile Look. Compania franceză concurează cu firmele austriece Fischer şi Head precum şi cu mărcile Atomic şi Salomon, controlate de Amer Sports. În exerciţiul financiar care s-a încheiat la 31 martie, Rossignol a realizat un profit net de trei milioane de euro şi o cifră de afaceri de 208 milioane de euro, faţă de un profit net de cinci milioane de euro şi vânzări de 207 milioane de euro în exerciţiul financiar anterior.

 

Te-ar mai putea interesa și
Şomajul în Germania ar urma să atingă în acest an cel mai ridicat nivel de după 2015 – studiu
Şomajul în Germania ar urma să atingă în acest an cel mai ridicat nivel de după 2015 – studiu
Slăbiciunile economiei germane îşi vor face simţite efectele asupra pieţei muncii, iar numărul şomerilor ar urma să atingă cel mai ridicat nivel din ultimii zece ani, relevă un studiu......
Fostul ministru al apărării britanic Ben Wallace avertizează cu privire la îngheţarea războiului din Ucraina
Fostul ministru al apărării britanic Ben Wallace avertizează cu privire la îngheţarea războiului din Ucraina
Fostul ministru al apărării britanic Ben Wallace a avertizat cu privire la sugestiile referitoare la îngheţarea războiului ...
Se reabilitează în sfârșit una dintre cele mai frumoase gări din România. Are peste 110 de ani
Se reabilitează în sfârșit una dintre cele mai frumoase gări din România. Are peste 110 de ani
Gara din orașul Curtea de Argeș, care a fost construită la sfârșitul secolului XIX și este monument istoric, dar care ...
Romgaz și-a crescut producția de gaze
Romgaz și-a crescut producția de gaze
Romgaz, cel mai mare producător de gaze naturale din România, controlat de stat, și-a majorat producția de gaze naturale ...