Rotaţii de cadre: ING Bank are un nou director de risc şi un nou director financiar

Directorul departamentului risc şi cel financiar din ING Bank se schimbă. Conducerea băncii olandeze a decis ca postul actualului Chief Risk Officer (CRO) să fie ocupat de Thomas Bernert. De asemenea, Serge Offers va fi numit director financiar al sucursalei din România. Deciziile devin effective începând cu data de 1 iulie 2018.
Economica.net - lun, 18 iun. 2018, 07:44
Rotaţii de cadre: ING Bank are un nou director de risc şi un nou director financiar

„După 4 ani în ING Bank România, Ronald Oort este desemnat Chief Risk Officer (CRO) în ING Spania, unde își va începe activitatea din 1 august 2018. Ronald va fi succedat de Thomas Bernert, în prezent Co-Director al Trezoreriei de Grup. De asemenea, Serge Offers va fi numit în rolul de Director Financiar (CFO) al ING Bank România, începând cu data de 1 iulie 2018, preluând funcția de la Sven Foos”, arată un comunicat de presă emis de bancă.

În cei patru ani petrecuți în ING România, Ronald Oort a fost responsabil pentru toate funcțiile de risc din cadrul băncii (riscul de credit pe segmentul de Retail Banking și Wholesale Banking, Risc de Piață și Non-Financiar) și a fost membru al comitetului executiv. Pe parcursul mandatului său a implementat schimbări în organizația de risc pentru a eficientiza activitatea departamentului și pentru a putea sprijini o creștere puternică și durabilă a ING România. „Comunicarea și colaborarea deschisă între departamentele de Risc, Financiar, liniile de business și partenerii de afaceri au fost cheia succesului în ultimii ani”, precizează comunicatul.

Noul CRO, Thomas Bernert și-a început cariera în Germania, unde s-a alăturat echipei ING în 2002. A deținut roluri tot mai importante în departamentele de Financiar, Risc și Trezorerie în Europa și America de Nord. În 2016, a devenit Directorul Managementului de Capital în Grupul ING, care a fuzionat cu rolul de director al Trezoreriei, în 2017. Thomas Bernert își va prelua funcția în România pe 1 august 2018.

Noul CFO, Serge Offers are o experiență de 12 ani în ING și o expertiză solidă în domeniul finanțelor și reglementărilor. El și-a început cariera în ING în 2006 ca Finance Trainee în Olanda. În 2008, s-a alăturat echipei Group Finance Bank și, începând cu 2014, a fost numit de Head of Regulatory Reporting ING Group.

„Începând cu 1 iulie 2018, Serge Offers îl succede pe Sven Foos, care a preluat misiunea de a construi divizia de IMM-uri în ING Germania, pornind de la noul achiziționat Fintech „Lendico”, precizează IONG Bank. Sven Foos a fost desemnat în 2017 de către revista Capital drept cel mai bun CFO din România, ca urmare a celor 3 ani de activitate în cadrul băncii, timp în care a raportat ani consecutivi de creștere organică a rezultatelor financiare.

„Acești ultimi ani au marcat o creștere puternică pe toate liniile de business pentru ING România, ceea ce a împins compania să eficientizeze procesele și să crească productivitatea, având totodată și un impact asupra funcțiilor financiare. Provocarea echipei financiare și totodată una dintre cele mai mari realizări ale acestor ani a fost simplificarea funcțiilor financiare, dar în același timp alinierea la dinamica cerințelor de reglementare”, spune Sven Foos privind retrospectiv mandatul lui în România.

Şeful riscului într-o bancă monitorizează periodic profilul de risc efectiv al Băncii şi îl examinează în raport cu obiectivele strategice ale Băncii şi cu toleranţa/apetitul la risc; dezvoltă instrumente pentru identificarea, evaluarea, monitorizarea, controlul sau diminuarea şi raportarea riscurilor; monitorizează permanent raportul dintre risc şi profit, ţinând cont de profilul de risc al băncii, în colaborare cu alte substructuri organizatorice ale băncii;etc.

Numărul total al clienților la nivel de ING Group a crescut la 37,4 milioane în ultimul an. Per ansamblu, în 2017, s-a înregistrat o c reștere netă a împrumuturilor de 26,9 miliarde Euro și o creștere netă de 19,0 miliarde Euro pe segmentul depozitelor. Profitul brut total al grupului în 2017 a crescut cu 2,4%, la 7,199 milioane Euro, iar randamentul  capitalului (ROE) a crescut la 10,2%. Cheltuielile operaționale au crescut în cel de-al patrulea trimestru, pe m ăsură c e ING a accelerat investițiile în digitalizare.

Te-ar mai putea interesa și
Cele mai mari producții de porumb boabe din 2021, în județele Galați, Ialomița și Călărași
Cele mai mari producții de porumb boabe din 2021, în județele Galați, Ialomița și Călărași
Cea mai mare cantitate de porumb boabe din ţară, respectiv 3,6 milioane de tone, a fost obţinută anul trecut în regiunea Sud-Est, unde sunt incluse judeţele Brăila, Buzău, Constanţa,......
Rusia anunță că a cucerit orașul ucrainean Lisiciansk și a „eliberat” întreaga regiune Lugansk
Rusia anunță că a cucerit orașul ucrainean Lisiciansk și a „eliberat” întreaga regiune Lugansk
Rusia a declarat că a cucerit oraşul Lisiciansk, din estul Ucrainei, şi întreaga regiune Lugansk, transmite duminică ...
Fondurile de pensii private obligatorii aveau, în mai, active de 88,03 miliarde de lei, în creștere cu 7%
Fondurile de pensii private obligatorii aveau, în mai, active de 88,03 miliarde de lei, în creștere cu 7%
Fondurile de pensii private obligatorii aveau active în valoare de 88,03 miliarde lei, la finalul lunii mai 2022, în creştere ...
CNAIR: Reîncep lucrările de reparații și înlocuire rosturi dilatație – pe DN 1
CNAIR: Reîncep lucrările de reparații și înlocuire rosturi dilatație – pe DN 1
CNAIR a anunțat că de luni, 4 iulie, reîncep lucrările de reparații și înlocuire rosturi dilatație – pe DN 1 pe ...