1EUR = 4.7785 RON | Bucureşti 4 º

Finanţe şi bănci

Rovana Plumb: Efortul bugetar al dublării alocaţiilor pentru copii este de 900 milioane lei, în acest an

Efortul bugetar al dublării alocaţiilor pentru copii este de 900 milioane lei, în acest an, şi au fost indentificate resursele pentru a suporta măsura, a declarat luni ministrul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, Rovana Plumb, într-o intervenţie telefonică la postul de televiziune Digi24.

01 iun, 2015 | Agerpres
(update 01 iun, 2015 20:16) Ministerul Muncii lucrează la un proiect prin care alocaţiile copiilor să se dea diferenţiat
Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice lucrează la un pachet de măsuri prin care alocaţiile pentru copii să se dea diferenţiat, proiectul urmând a fi prezentat public în septembrie - octombrie, a declarat, luni, la Digi24, ministrul de resort, Rovana Plumb.

"Practic începând cu luna iunie cei 3,7 milioane de copii vor primi 84 de lei. Alocaţia de 84 de lei o vor primi părinţii pentru copii începând cu luna iunie dar efectiv plata se va face în luna iulie. Vorbim de cea mai consistentă măsură privind mărirea alocaţiilor luată în timpul unui Guvern, iar efortul bugetar este de 900 milioane lei până la sfârşitul anului, deci pe jumătate de an. Pe un an întreg va fi de 1,8 miliarde lei", a spus Rovana Plumb.

Ea a precizat că Ministerul Muncii împreună cu cel al Finanţelor vor putea suporta dubla rea alocaţiilor în acest an.

"Pentru anul acesta, împreună cu Ministerul de Finanţe vom putea să suportăm dublarea alocaţiilor dat fiind faptul că avem o creştere economică consistentă. S-au identificat resursele şi putem să asigurăm această măsură de dublare a alocaţiilor", a mai afirmat ministrul Muncii.

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat luni Legea privind aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 65/2014 pentru modificarea şi completarea unor acte normative, prin care este dublată alocaţia pentru copii, de la 42 de lei la 84 de lei. Proiectul a fost votat în luna mai cu o majoritate largă, de 332 de deputaţi.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO