Rovana Plumb: Toate ghidurile de finanţare pe Programul Operaţional Capital Uman, lansate până pe 30 iunie

Toate ghidurile de finanţare pe Programul Operaţional Capital Uman (POCU) vor fi lansate până pe 30 iunie 2018, a anunţat ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, în cadrul unei întâlniri organizată cu reprezentanţii Coaliţiei ONG pentru Fonduri Structurale, se arată într-un comunicat de presă al ministerului de resort.
Economica.net - sâm, 31 mart. 2018, 10:55
Rovana Plumb: Toate ghidurile de finanţare pe Programul Operaţional Capital Uman, lansate până pe 30 iunie

În acelaşi context, atât oficialii MFE, cât şi cei ai Coaliţiei au agreat constituirea a patru grupuri de lucru, respectiv: pentru elaborarea ghidurilor, pentru etapa evaluării, pentru etapa contractării şi pentru implementarea proiectelor. ‘Grupurile de lucru vor fi formate din reprezentanţi ai Autorităţii de Management şi reprezentanţii beneficiarilor, iar scopul acestora este identificarea celor mai potrivite soluţii pentru a grăbi şi eficientiza implementarea fondurilor europene’, precizează MFE.

Potrivit sursei citate, delegaţia ministerului de resort şi-a asumat un scenariu predictibil de implementare, care presupune: contractarea a 22 miliarde lei până la finalul anului 2018, finalizarea procesului de contractare pe apelurile din domeniul Educaţie până la data de 15 aprilie 2018, extinderea protocolului cu ANAF cu privire la solicitarea certificatelor fiscale, inclusiv în teritoriu, continuarea analizei motivelor care generează întârzieri în procesele de evaluare/contractare, dar şi propunerea de măsuri de intervenţie concrete pe parcurs.

În plus, ministrul Rovana Plumb a precizat că toate ghidurile POCU vor fi lansate până la data de 30 iunie şi a solicitat sprijinul partenerilor în acest sens.

Reprezentanţii Coaliţiei ONG pentru Fonduri Structurale s-au întâlnit, vineri, cu o delegaţie a MFE, din care a făcut parte atât ministrul Rovana Plumb, cât şi Mihaela Toader – secretar de stat în MFE şi coordonator POCU, Dan Paxino – secretar de stat, conducerea AM POCU şi echipa tehnică a ministerului.

Coaliţia ONG pentru Fonduri Structurale a fost reprezentată de şase organizaţii cu experienţă în monitorizarea programelor operaţionale cu finanţare FESI (Fundaţia Estuar, CAIES, CeRe, World Vision România, FDSC şi ActiveWatch). Întâlnirea a fost organizată după ce organizaţia non-guvernamentală a transmis, în data de 21 martie 2018, o scrisoare deschisă ministrului Fondurilor Europene, în care se făcea referire la evoluţia Programului Operaţional Capital Uman.

POCU 2014-2020 are o alocare totală de 4,326 miliarde euro şi stabileşte priorităţile de investiţii, obiectivele specifice şi acţiunile asumate de România în domeniul resurselor umane.

În acelaşi timp, scopul programului este reprezentat de reducerea disparităţilor de dezvoltare economică şi socială dintre România şi statele membre ale Uniunii Europene (UE).

Te-ar mai putea interesa și
Mai mulți europarlamentari au cerut o anchetă cu privire la implicarea Gazprom în scumpirea gazelor naturale
Mai mulți europarlamentari au cerut o anchetă cu privire la implicarea Gazprom în scumpirea gazelor naturale
Un grup de parlamentari europeni a cerut Comisiei Europene să investigheze rolul Gazprom în creşterea preţurilor gazelor naturale din Europa, apreciind că suspectează compania rusă de......
Comitetul de Miniştri al CoE solicită României să plătească reclamanților sumele decise de justiție în șase dosare
Comitetul de Miniştri al CoE solicită României să plătească reclamanților sumele decise de justiție în șase dosare
Comitetul de Miniştri al Consiliului Europei (CoE) a adoptat vineri o rezoluţie interimară care îndeamnă autorităţile ...
Update: Guvenul impune folosirea certificatului verde pentru localitățile unde rata de incidență COVID-19 trece de 3 la mie
Update: Guvenul impune folosirea certificatului verde pentru localitățile unde rata de incidență COVID-19 trece de 3 ...
Update: Premierul Florin Cîţu a declarat vineri că prin introducerea obligativităţii certificatului verde COVID în ...
Anunțul anului pentru milioane de șoferi. City Insurance și-a pierdut autorizația și merge spre faliment. Ce se  întâmplă cu cei 3 milioane de clienți și sutele de mii de păgubiți?
Anunțul anului pentru milioane de șoferi. City Insurance și-a pierdut autorizația și merge spre faliment. Ce se întâmplă ...
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a decis să ridice autorizația de funcționarea a City Insurance, cea mai ...