1EUR = 4.8743 RON | Bucureşti 17 º

News

Rulmenţi SA Bârlad şi-a reluat activitatea cu o treime din personal din cauza lipsei de comenzi

Societatea Rulmenţi Bârlad, cel mai mare agent economic din judeţul Vaslui, şi-a reluat, luni, activitatea cu o treime din personal, după o vacanţă prelungită de două săptămâni, restul angajaţilor fiind ţinuţi în şomaj tehnic, cu plata a 75 la sută din salariul de bază, pentru cel puţin o săptămână.

06 ian, 2014 | Mediafax

Un număr de 600 de salariaţi ai societăţii Rulmenţi SA Bârlad au revenit la lucru, luni, odată cu repornirea activităţii fabricii, după o perioadă de două săptămâni în care angajaţii au stat în concediu de odihnă, în zilele libere de sărbători şi în şomaj tehnic, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Reluarea ciclului de producţie s-a făcut pe toate secţiile, însă la o treime din capacitate din cauza lipsei comenzilor pe piaţa de rulmenţi.

"Aproape 1.400 de salariaţi sunt în şomaj tehnic, fiind plătiţi cu 75 la sută din salariul de bază. Este o perioadă mai dificilă, în care nu prea există comenzi. De regulă, aşa se întâmplă în ultima şi în prima lună din an, însă niciodată nu a fost aşa greu ca acum", a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX liderul Sindicatului "Rulmentul" Bârlad, Vasile Roşca.

Cei 1.400 de angajaţi aflaţi în şomaj tehnic vor reveni la muncă, cel mai probabil, pe 13 ianuarie, aşa cum se stabilise de către patronat înainte de vacanţa de două săptămâni.

Tot pe fondul lipsei de comenzi, un număr de aproximativ 380 de salariaţi de la Rulmenţi SA Bârlad ar urma să fie trimişi în şomaj în primăvara acestui an, aşa cum anunţase patronatul la sfârşitul anului trecut.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO