Rupp, Ambasada SUA: România are o piaţă de talente în tehnologia informaţiei

România are 'o piaţă de talente' în tehnologia informaţiei şi inginerie iar acest lucru a dus, în timp, atât la creşterea companiilor româneşti, cât şi la creşterea investiţiilor străine, inclusiv a celor americane, a declarat, vineri, Abigail Rupp, adjunctul şefului misiunii diplomatice a Statelor Unite ale Americii la Bucureşti.
Economica.net - vin, 20 oct. 2017, 09:22
Rupp, Ambasada SUA: România are o piaţă de talente în tehnologia informaţiei

Ea a participat la o discuţie referitoare la modele de urmat în inovaţie cuprinsă în programul ‘Trade Winds’, ce a aduce în România cea mai importantă misiune comercială americană.

Rupp a amintit că România şi SUA au un parteneriat strategic de două decenii. ‘Unul din scopurile parteneriatului este să promovăm prosperitatea economică’, a spus oficialul american. În acest sens, a punctat ea, ‘când vorbim de prosperitate, de schimburi comerciale, vorbim despre inovaţie’.

Un exemplu de inovaţie, a punctat ea, este Silicon Valley, care ‘nu este creaţia doar a industriei sau doar a Guvernului, este rezultatul unei colaborări şi unei adaptări’. ‘Sectoarele public şi privat au făcut eforturi comune pentru a crea acel mediu în care inovaţia este înfloritoare’, a evidenţiat Abigail Rupp.

Potrivit acesteia, ‘ingredientele-cheie pentru un mediu de investiţii puternic şi pentru o cultură de business inovativă sunt transparenţa, stabilitatea şi predictibilitatea’.

Rupp a vorbit despre evoluţia industriei IT din ţara noastră.

‘România are o piaţă de talente în tehnologia informaţiei şi inginerie iar asta a dus atât la creşterea companiilor româneşti, cât şi la creşterea investiţiilor străine, inclusiv a celor americane, timp de mulţi ani’, a subliniat adjunctul şefului misiunii.

Ea a adăugat că ‘piaţa de muncă din România este definită de excelente domenii: cunoaşterea limbilor străine, infrastructura IT, educaţie şi programe educative în domeniul ştiinţelor, tehnologiei şi matematicii’.

‘Am văzut potenţialul şi avem oportunitatea să continuăm să susţinem o cultură a inovaţiei aici şi în Statele Unite ale Americii. Şi, asemenea cazului Silicon Valley, asta înseamnă colaborarea sectoarelor public şi privat, pentru a face ca lucrurile să devină realitate’, a subliniat adjunctul şefului misiunii diplomatice a Statelor Unite ale Americii.

Te-ar mai putea interesa și
Premierul Benjamin Netanyahu nu acceptă eventuale sancţiuni americane împotriva unei subunităţi militare
Premierul Benjamin Netanyahu nu acceptă eventuale sancţiuni americane împotriva unei subunităţi militare
Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat că se opune oricăror sancţiuni împotriva unor unităţi militare israeliene, după ce sâmbătă au apărut în presă informaţii conform......
Cutremurele au băgat spaima în români. Record istoric la vânzarea de asigurări. Cum scapi de griji cu nici 8 euro pe lună
Cutremurele au băgat spaima în români. Record istoric la vânzarea de asigurări. Cum scapi de griji cu nici 8 euro pe ...
Anul 2023 a marcat un record istoric în ceea ce privește numărul asigurărilor facultative de locuință vândute, dacă ...
Turcii au boicotat cafenelele şi restaurantele în weekend, nemulţumiţi de preţurile exorbitante
Turcii au boicotat cafenelele şi restaurantele în weekend, nemulţumiţi de preţurile exorbitante
O chemare la boicotarea cafenelelor şi restaurantelor, pe motiv că practică preţuri exorbitante, a mobilizat numeroşi ...
Rusia revendică preluarea controlului asupra localităţii Bogdanivka în direcţia Ceasiv Iar
Rusia revendică preluarea controlului asupra localităţii Bogdanivka în direcţia Ceasiv Iar
Rusia a revendicat duminică preluarea controlului asupra micii localităţi Bogdanivka, în estul Ucrainei, unde armata ...