Rupp, Ambasada SUA: România are o piaţă de talente în tehnologia informaţiei

România are 'o piaţă de talente' în tehnologia informaţiei şi inginerie iar acest lucru a dus, în timp, atât la creşterea companiilor româneşti, cât şi la creşterea investiţiilor străine, inclusiv a celor americane, a declarat, vineri, Abigail Rupp, adjunctul şefului misiunii diplomatice a Statelor Unite ale Americii la Bucureşti.
Economica.net - vin, 20 oct. 2017, 09:22
Rupp, Ambasada SUA: România are o piaţă de talente în tehnologia informaţiei

Ea a participat la o discuţie referitoare la modele de urmat în inovaţie cuprinsă în programul ‘Trade Winds’, ce a aduce în România cea mai importantă misiune comercială americană.

Rupp a amintit că România şi SUA au un parteneriat strategic de două decenii. ‘Unul din scopurile parteneriatului este să promovăm prosperitatea economică’, a spus oficialul american. În acest sens, a punctat ea, ‘când vorbim de prosperitate, de schimburi comerciale, vorbim despre inovaţie’.

Un exemplu de inovaţie, a punctat ea, este Silicon Valley, care ‘nu este creaţia doar a industriei sau doar a Guvernului, este rezultatul unei colaborări şi unei adaptări’. ‘Sectoarele public şi privat au făcut eforturi comune pentru a crea acel mediu în care inovaţia este înfloritoare’, a evidenţiat Abigail Rupp.

Potrivit acesteia, ‘ingredientele-cheie pentru un mediu de investiţii puternic şi pentru o cultură de business inovativă sunt transparenţa, stabilitatea şi predictibilitatea’.

Rupp a vorbit despre evoluţia industriei IT din ţara noastră.

‘România are o piaţă de talente în tehnologia informaţiei şi inginerie iar asta a dus atât la creşterea companiilor româneşti, cât şi la creşterea investiţiilor străine, inclusiv a celor americane, timp de mulţi ani’, a subliniat adjunctul şefului misiunii.

Ea a adăugat că ‘piaţa de muncă din România este definită de excelente domenii: cunoaşterea limbilor străine, infrastructura IT, educaţie şi programe educative în domeniul ştiinţelor, tehnologiei şi matematicii’.

‘Am văzut potenţialul şi avem oportunitatea să continuăm să susţinem o cultură a inovaţiei aici şi în Statele Unite ale Americii. Şi, asemenea cazului Silicon Valley, asta înseamnă colaborarea sectoarelor public şi privat, pentru a face ca lucrurile să devină realitate’, a subliniat adjunctul şefului misiunii diplomatice a Statelor Unite ale Americii.

Te-ar mai putea interesa și
Grupul polonez Marex, cu afaceri în tratarea apelor uzate, intră în România
Grupul polonez Marex, cu afaceri în tratarea apelor uzate, intră în România
Marex Technology DOO Belgrade, filiala sârbească a grupului polonez care activează pe piața soluțiilor de epurare a apelor uzate, a deschis o entitate juridică la Arad....
TAROM bate pasul pe loc, în timp ce low-costul crește. Câți pasageri a transportat compania națională în 2023
TAROM bate pasul pe loc, în timp ce low-costul crește. Câți pasageri a transportat compania națională în 2023
Compania națională TAROM așteptă acordul de la Comisia Europeană pentru un ajutor de 80 de milioane de euro, în timp ...
Românii de la Ultragreens, care operează cea mai mare seră verticală din Europa, ies la export. Vând microplante în magazinele Kaufland din Bulgaria
Românii de la Ultragreens, care operează cea mai mare seră verticală din Europa, ies la export. Vând microplante în ...
Ultragreens (Fresh Microgreens S.R.L.), business antreprenorial fondat de către Cristian Tudor care operează în Prahova ...
Mazda CX-80, noul SUV cu șapte locuri al mărcii japoneze, va putea fi comandat din mai FOTO
Mazda CX-80, noul SUV cu șapte locuri al mărcii japoneze, va putea fi comandat din mai FOTO
După lansarea CX-60, noua Mazda CX-80 este al doilea model pentru piața din Europa din grupul „Large Product" al companiei. ...