Rus: Avem banii necesari alocaţi pentru Magistrala de metrou Gara de Nord – Otopeni

Magistrala 6 de metrou Gara de Nord - Otopeni va face din Bucureşti capitala cu cea mai bine structurată reţea de metrou din Europa, a declarat, marţi, Ioan Rus, ministrul Transporturilor, în cadrul Comisiei de specialitate din Senat.
Economica.net - mar, 12 mai 2015, 10:01
Rus: Avem banii necesari alocaţi pentru Magistrala de metrou Gara de Nord - Otopeni

‘Metrorex este în situaţia în care proiectul de lege în regim de urgenţă a fost depus pentru Magistrala 6 Gara de Nord – Otopeni. Dacă s-ar aproba în iunie avem toţi banii necesari alocaţi şi cu începere a lucrărilor. Cu aceasta, Bucureştiul va deveni, cu siguranţă, capitala cu cea mai bine structurată reţea de metrou din Europa’, a mai spus Rus.

În ceea ce priveşte Master Planul pe transport, el a precizat că rigorile impuse de Comisia Europeană vor trebui respectate de oricine vine la putere în România.

‘Dat fiind faptul că acest master plan nu este al PSD, este al României, în mod normal ar trebui să-l susţină toată lumea. Câtă vreme el va fi aprobat de Comisia Europeană este semn că s-au respectat rigorile impuse de Comisie, rigori pe care va trebui să le respecte şi PNL dacă vine la putere şi noi. Nu avem un litigiu aici, decât discuţii de piaţă, de vânzători de zarzavaturi’, a mai afirmat ministrul Transporturilor.

Potrivit ministrului de resort, Master Planul de transport ar putea fi aprobat de către Comisia Europeană până la finalul lunii mai.

Varianta revizuită a Master Planului General de Transport transmisă Comisiei Europene prevede realizarea a peste 1.300 de kilometri de autostradă, în valoare de 13,739 miliarde de euro, a informat, săptămâna trecută, Ministerul Transporturilor.

Documentul transmis în data de 6 mai 2015 la CE mai prevede construcţia de drumuri expres, cu o valoare totală estimată de 9,935 miliarde de euro (1.817 kilometri), drumuri Trans-Regio, în sumă totală estimată de 1,7 miliarde de euro (2.887 kilometri), drumuri Euro-Trans, cu o valoare estimată de 190,1 milioane euro (343 kilometri) şi variante de ocolire, în sumă totală estimată de 461 milioane de euro (175,8 kilometri).

Guvernul a aprobat, în 25 februarie 2015, memorandumul cu privire la Master Planul General de Transport al României, document prin care s-a stabilit un necesar total de finanţare de 45,45 miliarde de euro până în 2030 pentru proiecte de infrastructură rutieră, feroviară, navală şi aeriană.

Te-ar mai putea interesa și
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Cele mai mari progrese pe șantierele de autostrăzi au fost înregistrate în martie pe primele două loturi ale A7 Ploiești - Buzău, potrivit raportărilor lunare oficiale. Alături de Coni și......
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Ecofinance, o companie de tehnologie financiară care operează sub marca de consum CreditPrime în România, a înregistrat ...
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții guvernamentale americane
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții ...
Statele Unite au anunţat marţi o nouă serie de sancţiuni împotriva Iranului care vizează "două companii şi patru ...
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Activista pentru climă Greta Thunberg va fi trimisă din nou în judecată pentru că nu a respectat un ordin al Poliţiei ...