Rus: Avem banii necesari alocaţi pentru Magistrala de metrou Gara de Nord – Otopeni

Magistrala 6 de metrou Gara de Nord - Otopeni va face din Bucureşti capitala cu cea mai bine structurată reţea de metrou din Europa, a declarat, marţi, Ioan Rus, ministrul Transporturilor, în cadrul Comisiei de specialitate din Senat.
Economica.net - mar, 12 mai 2015, 10:01
Rus: Avem banii necesari alocaţi pentru Magistrala de metrou Gara de Nord - Otopeni

‘Metrorex este în situaţia în care proiectul de lege în regim de urgenţă a fost depus pentru Magistrala 6 Gara de Nord – Otopeni. Dacă s-ar aproba în iunie avem toţi banii necesari alocaţi şi cu începere a lucrărilor. Cu aceasta, Bucureştiul va deveni, cu siguranţă, capitala cu cea mai bine structurată reţea de metrou din Europa’, a mai spus Rus.

În ceea ce priveşte Master Planul pe transport, el a precizat că rigorile impuse de Comisia Europeană vor trebui respectate de oricine vine la putere în România.

‘Dat fiind faptul că acest master plan nu este al PSD, este al României, în mod normal ar trebui să-l susţină toată lumea. Câtă vreme el va fi aprobat de Comisia Europeană este semn că s-au respectat rigorile impuse de Comisie, rigori pe care va trebui să le respecte şi PNL dacă vine la putere şi noi. Nu avem un litigiu aici, decât discuţii de piaţă, de vânzători de zarzavaturi’, a mai afirmat ministrul Transporturilor.

Potrivit ministrului de resort, Master Planul de transport ar putea fi aprobat de către Comisia Europeană până la finalul lunii mai.

Varianta revizuită a Master Planului General de Transport transmisă Comisiei Europene prevede realizarea a peste 1.300 de kilometri de autostradă, în valoare de 13,739 miliarde de euro, a informat, săptămâna trecută, Ministerul Transporturilor.

Documentul transmis în data de 6 mai 2015 la CE mai prevede construcţia de drumuri expres, cu o valoare totală estimată de 9,935 miliarde de euro (1.817 kilometri), drumuri Trans-Regio, în sumă totală estimată de 1,7 miliarde de euro (2.887 kilometri), drumuri Euro-Trans, cu o valoare estimată de 190,1 milioane euro (343 kilometri) şi variante de ocolire, în sumă totală estimată de 461 milioane de euro (175,8 kilometri).

Guvernul a aprobat, în 25 februarie 2015, memorandumul cu privire la Master Planul General de Transport al României, document prin care s-a stabilit un necesar total de finanţare de 45,45 miliarde de euro până în 2030 pentru proiecte de infrastructură rutieră, feroviară, navală şi aeriană.

Te-ar mai putea interesa și
Cât câştigă un influencer: Cezara Cristescu a avut afaceri nete de aproape 170.000 de lei, de peste 4 ori mai mari decât în 2021, şi marjă de profit de peste 74%
Cât câştigă un influencer: Cezara Cristescu a avut afaceri nete de aproape 170.000 de lei, de peste 4 ori mai mari decât ...
Cezara Cristescu, creator digital urmărit de peste 555.000 de oameni pe TikTok, a realizat afaceri nete de peste 169.000 de lei în 2022 cu firma pe care o deţine, de peste patru ori mai mari......
Italia intenţionează să vândă active de 21 miliarde de euro, pentru a sprijini finanţele publice
Italia intenţionează să vândă active de 21 miliarde de euro, pentru a sprijini finanţele publice
Guvernul Italiei vrea să obţină cel puţin 1% din PIB, sau aproximativ 21 miliarde de euro, în urma unor vânzări de ...
UPDATE. Turcia: Explozie puternică la Ankara, în apropierea Parlamentului. Autoritățile reclamă un atac terorist
UPDATE. Turcia: Explozie puternică la Ankara, în apropierea Parlamentului. Autoritățile reclamă un atac terorist
O explozie puternică s-a produs duminică dimineaţa în centrul capitalei Ankara, în apropiere de Parlamentul turc care ...
Report de peste 2,72 milioane de euro este în joc, duminică, la Joker
Report de peste 2,72 milioane de euro este în joc, duminică, la Joker
Reportul la Joker la categoria I, pentru extragerea de duminică, depăşeşte 13,56 milioane de lei (peste 2,72 milioane ...