1EUR = 4.8429 RON | Bucureşti 31 º

News

Rus: Master Planul de Transport va fi depus la CE până la finalul lunii noiembrie

Master Planul General de Transport al României, aflat în dezbatere publică, va fi aprobat de Guvern până la finalul lunii noiembrie, iar forma finală se va depune la Comisia Europeană, a declarat marţi, pentru AGERPRES, ministrul Transporturilor, Ioan Rus.

21 oct, 2014 | Agerpres

"Master Planul de Transport este în dezbatere publică şi, în urma dezbaterii publice, vor exista diverse puncte de vedere, unele divergente, între specialiştii care au participat la realizarea lui şi cei care nu au participat. Unele dintre observaţiile aduse Master Planului la dezbaterile publice sunt vizibil pertinente. În consecinţă, compania care l-a făcut, împreună cu o comisie a ministerului, analizează acum concluziile rezultate în urma dezbaterilor publice, astfel încât, la final, să rezulte un document, corectat uneori, care să se transforme apoi într-un program operaţional şi care va avea aprobarea Guvernului. Forma finală se depune şi la Comisia Europeană. Cred că acest lucru se va întâmpla la finalul lunii noiembrie", a explicat Rus.

El a adăugat că, pentru perioada 2014 - 2030, necesarul de investiţii în infrastructura de transport se ridică la 30 de miliarde de euro.

"Este vorba de investiţii pentru toată infrastructura de transport. O parte din aceşti bani vor veni prin proiecte de la Uniunea Europeană şi altă parte de la bugetul de stat", a precizat şeful de la Transporturi.

Ioan Rus a vorbit şi despre necesitatea continuării implementării managementului privat în companiile de stat aflate în subordinea ministerului, spunând că, în această perioadă, firme specializate în domeniu lucrează şi vor face propuneri nominale în acest sens până la sfârşitul anului.

În ceea ce priveşte continuarea procesului de privatizare, ministrul Transporturilor a reiterat că acesta va fi reluat pe măsură ce companiile ajung la "zero pe zero".

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a participat, marţi, la summitul Uniunii Europene pentru Europa de Sud-Est - "Pe drumul spre stabilitate şi creştere", organizat la Bucureşti de publicaţia The Economist, la care AGERPRES este partener oficial media. Evenimentul şi-a propus să dezbată perspectivele economice ale regiunii.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO