1EUR = 4.8422 RON | Bucureşti 21 º

Finanţe şi bănci

Ruşanu, ASF: Vom propune scăderea salariilor la jumătate

Preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară spune că va propune reducerea la jumătate a salariilor din cadrul instituţiei.

18 feb, 2014 | | ECONOMICA.net

„În 2013 salariile au fost la jumătate faţă de salariile fostei conduceri a CSA. Iar pentru anul 2014 vom propune o reducere a salariilor cu 50%, prima dată la membrii comisiei şi apoi şi a celorlalţi (...) Salariile fostei conduceri au fost şi de 30.000 de euro. Acum propunem scăderea la 7.000.", a declarat Dan Radu Ruşanu, preşedintele ASF.

În ultimele două luni  ale anului trecut, Ruşanu a câştigat peste 72.000 de euro (venit brut total in valoare de 72.094 de euro). Acesta susţine că salariul său actual este de 14.000 de euro şi că a ajuns la acele venituri încasând „prima de vacanţă şi stimulentul de sfârşit de an", care se acordă "în funcţie de performanţă".

Dan Radu Rusanu, presedintele ASF, a castigat 37.315 euro brut in luna noiembrie si 34.779 de euro brut in decembrie. Rusanu este fost membru PNL si a cerut sa fie suspendat din partid dupa ce a fost investit de Parlament la sefia ASF. El a demisionat atunci si din functia de deputat, functia de presedinte al Autoritatii de Supraveghere Financiara fiind incompatibila cu cea de parlamentar sau de membru al unui partid politic.

Urmatorul in acest clasament este prim-vicepresedintele institutiei, Daniel Daianu, cu un venit brut de 68.043 de euro in noiembrie si decembrie 2013.

Veniturile brute de la Autoritatea de Supraveghere Financiara includ salarii si prime lunare.


Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO