Rusia a concentrat peste 30.000 de militari ruşi în apropiere de graniţa cu Ucraina

Numărul de militari comasaţi de Rusia în apropiere de graniţa ucraineană totalizează în prezent în jur de 33.000 de persoane, a declarat luni seara, secretarul adjunct al Consiliului pentru Securitate Naţională şi Apărare, Mihailo Koval, fost ministru al apărării, informează Interfax-Ukraina.
Economica.net - mar, 05 aug. 2014, 05:32
Rusia a concentrat peste 30.000 de militari ruşi în apropiere de graniţa cu Ucraina

‘În apropiere de graniţa cu Ucraina sunt comasaţi circa 33.000 de militari ruşi, susţinuţi de până la 160 de tancuri’, a spus oficialul ucrainean, invitat în cadrul emisiunii ‘Libertatea de exprimare’ la postul de televiziune ICTV.

Fostul ministru ucrainean al apărării nu a exclus ca pregătirea trupelor guvernamentale pentru luarea cu asalt a Doneţkului, fief al separatiştilor proruşi, să devină pretext pentru o posibilă invazie a Rusiei în Ucraina.

‘Toate măsurile care sunt în curs de desfăşurare pe teritoriul adiacent la est de ţara noastră arată că are loc o demonstraţie de pregătire a forţelor militare ruse pentru efectuarea unor operaţiuni active’, a spus Mihailo Koval.

Rusia a început luni o serie de manevre fără precedent, cu participarea forţelor sale aeriene şi antiaeriene în districtele militare Centru, Vest şi Sud, dintre care o parte se vor desfăşura la graniţa cu Ucraina, după cum a relatat Interfax.

În aceste manevre programate să dureze patru zile, participă peste 100 de avioane de luptă, fiind prevăzute şi lansări de rachete, a indicat armata rusă, menţionând că este pentru prima oară când la aplicaţii participă trei districte militare simultan.

Ministerul ucrainean de Externe a solicitat, din nou, luni seara, părţii ruse să-şi retragă trupele de la graniţa dintre cele două state şi să pună capăt acţiunilor împotriva independenţei Ucrainei.

‘Serviciile speciale ruse continuă să sprijine organizaţii teroriste cum ar fi ,,Republica Populară Doneţk,, şi ,,Republica Populară Lugansk’ , precum şi să trimită mercenari în Ucraina pentru destabilizarea situaţiei. Cu arme ruseşti şi cu participarea unor cetăţeni ruşi se duc acţiuni militare împotriva Ucrainei şi a poporului său’, menţionează MAE ucrainean într-un comunicat.

Te-ar mai putea interesa și
Hidroelectrica a scos la licitație contractul pentru o nouă hidrocentrală, Nehoiașu 2
Hidroelectrica a scos la licitație contractul pentru o nouă hidrocentrală, Nehoiașu 2
Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a scos la licitație lucrările pentri finalizarea centralei Nehoiașu 2, parte a amenajării hidrotehnice Siriu-Surduc......
De la poarta fermei pe raft. Cum se modifică prețurile în România vs celelalte state din UE
De la poarta fermei pe raft. Cum se modifică prețurile în România vs celelalte state din UE
Luând ca exemplu merele, produs pentru care există date atât la nivel local cât și pentru mare parte dintre statele ...
BMW, de la „testul” i3 la poziția de lider al mărcilor premium în domeniul mașinilor electrice
BMW, de la „testul” i3 la poziția de lider al mărcilor premium în domeniul mașinilor electrice
Debutul pe piață al modelului electric BMW i3 a fost unul dificil, însă acum marca și-a depășit clar rivalii din segmentul ...
George Zlati, avocat: Accesarea telefoanelor, a Facebook-ului partenerilor sau foștilor parteneri de viață e un fenomen răspândit în România, deși e o faptă penală
George Zlati, avocat: Accesarea telefoanelor, a Facebook-ului partenerilor sau foștilor parteneri de viață e un fenomen ...
Topul infracțiunilor informatice din România este condus de accesul ilegal la un sistem informatic și efectuarea de operațiuni ...