Rusia a început noi manevre în regiunea Kaliningrad, în replică la exerciţiile NATO în Marea Baltică

Regiunea Mării Baltice şi vestul Rusiei au devenit în aceste zile teren de testare a potenţialului militar al ţărilor membre NATO şi Federaţiei Ruse, transmite ITAR-TASS.
Economica.net - mar, 10 iun. 2014, 06:58
Rusia a început noi manevre în regiunea Kaliningrad, în replică la exerciţiile NATO în Marea Baltică

Trupele aeropurtate din Districtul militar Vest şi Flota rusă din Marea Baltică au început marţi o serie de manevre în regiunea Kaliningrad, în paralel cu exerciţiile internaţionale ale ţărilor membre ale NATO Saber Strike-2014 şi BALTOPS-2014, conform unui comunicat al Ministerului rus al Apărării.

Armata rusă tocmai încheiase în data de 5 iunie o serie de aplicaţii, implicând lansări de rachete în Districtul militar Vest, calificate de experţi occidentali ca un mijloc de presiune la adresa Ucrainei.

Moscova a declarat că respectivele manevre sunt un fel de răspuns la continuarea desfăşurării în Europa de Est a sistemului american antirachetă.

Ministerul rus al Apărării nu ascunde că actualele aplicaţii au loc în paralel cu cele ale NATO şi că acest fapt nu este deloc întâmplător, scrie agenţia rusă de presă.

‘Numărul de forţe şi mijloacele mobilizate la manevrele din Kaliningrad este comparabil cu numărul de personal, arme şi echipamente militare angajate în aplicaţiile transfrontaliere de către ţările membre NATO’, au indicat pentru ITAR-TASS oficiali ai instituţiei de apărare ruse.

Astfel, la manevrele armatei ruse participă unităţi navale, de trupe aeropurtate şi infanterie marină, formaţiuni de apărare antiaeriană, avioane de vânătoare Su-34, Mi-24 şi Tu-22M3.

NATO a anunţat luni începerea unor manevre militare, cu participarea a zece dintre statele membre, unul dintre cele mai mari exerciţii de acest gen de la anexarea Crimeii de către Rusia vecină, după cum a relatat AFP.

Circa 4.700 de militari şi 800 de vehicule din Marea Britanie, Canada, SUA, Finlanda sau Polonia participă la aceste manevre, care se derulează în apropiere de capitala letonă Riga. Deci se poate presupune că aproximativ toţi atâţia militari sunt angajaţi în manevre de partea rusă, scrie sursa citată.

Potrivit AFP, aplicaţiile NATO, care ar urma să continue marţi în Lituania, se vor încheia la 20 iunie.

Te-ar mai putea interesa și
Criză de energie în Franța. Marile companii energetice solicită populaţiei şi companiilor să limiteze imediat consumul
Criză de energie în Franța. Marile companii energetice solicită populaţiei şi companiilor să limiteze imediat consumul
Şefii marilor companii energetice din Franţa au cerut duminică populaţiei şi întreprinderilor să limiteze imediat consumul de energie, pentru a se pregăti pentru o criză energetică care se......
Ucraina a atacat o platformă de foraj petrolier din Marea Neagră, lângă Crimeea, pentru a doua oară într-o săptămână (TASS)
Ucraina a atacat o platformă de foraj petrolier din Marea Neagră, lângă Crimeea, pentru a doua oară într-o săptămână ...
Forţele ucrainene au atacat duminică o platformă de foraj în Marea Neagră, deţinută de o companie de petrol şi gaze ...
Tremend Software ţinteşte o creștere de 35% după preluarea de către grupul Publicis. Marius Hanganu, co-fondator: ”Tranzacția a fost fix înaintea căderii burselor, putem să spunem că a fost un exit făcut într-un moment potrivit” 
Tremend Software ţinteşte o creștere de 35% după preluarea de către grupul Publicis. Marius Hanganu, co-fondator: ”Tranzacția ...
Compania de dezvoltare de software Tremend Software Consulting, una dintre companiile tehnologice cu cea mai rapidă creștere ...
Cum a trecut prin pandemie Cooperativa Vărăști, prima cooperativă agricolă fondată în parteneriat cu un retailer. „Atât noi, cât și Carrefour, ne asumăm reducerea unor marje de profit în contextul inflației”
Cum a trecut prin pandemie Cooperativa Vărăști, prima cooperativă agricolă fondată în parteneriat cu un retailer. ...
Cooperativa Vărăști, prima cooperativă agricolă a unui retailer, a ajuns să livreze către Carrefour peste 7.000 de ...