1EUR = 4.8725 RON | Bucureşti 18 º

Extern

Rusia a obţinut la 410 milioane dolari în urma Jocurile Olimpice de la Soci

Veniturile generate de Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci se ridică la 1,5 miliarde de ruble (410 milioane dolari) a anunţat luni vicepremierul rus Dmitri Kozak.

24 mar, 2014 | ECONOMICA.net

'Jocurile au fost un succes nu doar pentru construcţia infrastructurilor şi a siturilor sportive, ci şi din punct de vedere comercial', a subliniat Kozak, citat de presa din ţara sa.

Oficialul rus a adăugat că banii obţinuţi cu ocazia JO 2014 vor fi dedicaţi promovării sportului în rândul ruşilor, unul dintre obiectivele anunţase de preşedintele Rusiei, Vladimir Putin.

Dmitri Kozak a precizat că aproximativ 400.000 de persoane au vizitat, în lunile februarie şi martie, staţiunea Soci de la ţărmul Mării Negre pe durata Jocurilor Olimpice şi Paralimpice, care au contat pe sprijinul a peste 80.000 de angajaţi şi voluntari.

Totodată, zeci de mii de soldaţi şi membri ai forţelor de securitate au fost mobilizaţi timp de aproape două luni pentru menţinerea ordinii cu ocazia Jocurilor de la Soci, desfăşurate sub ameninţarea rebelilor islamişti din Caucazul de Nord.

'S-a demonstrat că aceste măsuri au fost justificate. Jocurile s-au desfăşurat în securitate. Atât sportivi cât şi vizitatori s-au simţit în deplină siguranţă', a mai spus Dmitri Kozak.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO