1EUR = 4.7785 RON | Bucureşti 6 º

Extern

Rusia a trimis avioane de luptă şi elicoptere în Crimeea

Rusia a trimis în Crimeea - peninsulă ucraineană anexată în martie 2014 - unităţi militare, avioane de luptă şi elicoptere, având în plan organizarea unor exerciţii de amploare în regiune în perioada 19-25 februarie, a anunţat miercuri un purtător de cuvânt al Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU), Aleksandr Tkaciuk, citat de postul de televiziune 112.ua.

18 feb, 2016 | Agerpres

'Unităţi ale Flotei Rusiei cu baza la Sevastopol intenţionează să desfăşoare tiruri de artilerie şi cu rachete în cadrul unor exerciţii în perioada 19-25 februarie în Marea Neagră şi Marea Azov', ca parte a complexului de măsuri destinate pregătirii trupelor ruse în regiune, a indicat Tkaciuk într-o conferinţă de presă la Kiev.

În ultima săptămână, potrivit acestuia, Moscova a trimis în Crimeea 'zece avioane Il-76 cu muniţie şi echipament militar', precum şi 14 elicoptere. În plus, în peninsulă a fost relocat 'încă un grup tactic de luptă'.

'Acest lucru confirmă încă o dată că, în loc de destinaţie turistică, peninsula a devenit o bază militară a armatei ruse', a concluzionat purtătorul de cuvânt al SBU.

Rusia formează din locuitori ai regiunii Donbas 'al treilea corp de armată', sub comandament rusesc, care va fi desfăşurat în regiunea rusă Rostov, situată în apropiere de graniţa cu Ucraina, declarase la 15 februarie şeful SBU, Vasili Griţak.

El nu a exclus faptul ca recenta verificare inopinată a trupelor ruse de la frontiera cu Ucraina să fi fost făcută pentru o coordonare mai bună cu rebelii şi soldaţii ruşi care se află în regiunea Lugansk, fief al separatiştilor proruşi.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO