Rusia a trimis o navă de supraveghere informatică spre Siria

Rusia a trimis o navă de supraveghere informatică spre coastele siriene, în estul Mediteranei, a anunţat luni o agenţie rusă, pe fondul pregătirii unei intervenţii militare occidentale împotriva regimului de la Damasc.
Economica.net - lun, 02 sept. 2013, 15:42
Rusia a trimis o navă de supraveghere informatică spre Siria

Nava de „război informatic” SSV-201 „Proazovie” a plecat duminică seara de la Sevastopol, un port ucrainean în care se află baza Flotei ruse a Mării Negre, „în vederea (efectuării) unei misiuni în estul Mediteranei”, a declarat o sursă militară pentru agenţia Interfax.

Această navă nu se va alătura grupului de nave de război aparţinând Marinei ruse, deja aflate în regiune, a adăugat această sursă, precizând că nava de tip SSV-201 va raporta despre activităţile întreprinse direct Statului Major al forţelor armate ruse.

Statul Major a anunţat săptămâna trecută că grupul de nave din Mediterana efectuează, în mod neîntrerupt, observaţii şi analize ale activităţilor militare în zona Siriei.

„Utilizăm sistemul de supraveghere prin satelit al grupului nostru de nave din Mediterana, dar şi alte surse de informaţii”, a adăugat sursa citată.

„Intenţionăm să obţinem maximum de informaţii în interesul securităţii Rusiei, să analizăm în mod meticulos tacticile folosite de către participanţii la un posibil conflict, să tragem concluzii cu privire la perspectivele viitoare”, a continuat ea.

Rusia menţine o prezenţă constantă a mai multor nave de război în estul Mediteranei, unde acestea se succed de la începutul crizei siriene, în urmă cu doi ani şi jumătate.

Principalul susţinător al regimului de la Damasc, căruia îi furnizează armament, Rusia exploatează din perioada sovietică o bază militară în portul Tartous, la aproximativ 220 de kilometri nord-vest de Damasc.

În urma unui atac cu arma chimică în suburbiile Damascului, pe 21 august, atribuit de către americani regimului preşedintelui sirian Bashar al-Assad, Barack Obama a cerut Congresului american să voteze pentru efectuarea unor atacuri aeriene în Siria. Rusia se opune cu putere.

Te-ar mai putea interesa și
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Cele mai mari progrese pe șantierele de autostrăzi au fost înregistrate în martie pe primele două loturi ale A7 Ploiești - Buzău, potrivit raportărilor lunare oficiale. Alături de Coni și......
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Ecofinance, o companie de tehnologie financiară care operează sub marca de consum CreditPrime în România, a înregistrat ...
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții guvernamentale americane
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții ...
Statele Unite au anunţat marţi o nouă serie de sancţiuni împotriva Iranului care vizează "două companii şi patru ...
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Activista pentru climă Greta Thunberg va fi trimisă din nou în judecată pentru că nu a respectat un ordin al Poliţiei ...