1EUR = 4.7786 RON | Bucureşti 13 º

Extern

Rusia acuză SUA de politică de confruntare şi avertizează că noile sancţiuni nu vor rămâne fără răspuns

Moscova a acuzat vineri Washingtonul că duce o politică de accentuare a confruntării în relaţia cu Rusia şi a avertizat că noile sancţiuni ale SUA împotriva unor companii şi cetăţeni ruşi nu vor rămâne fără răspuns, notează Agerpres.

31 iul, 2015 | Agerpres

'Prin noile sancţiuni, SUA au demonstrat încă o dată că au ales accentuarea confruntării', se arată într-o declaraţie a Ministerului rus de Externe, citată de Interfax şi TASS.

'Astfel de acţiuni provocatoare nu numai că distrug relaţiile ruso-americane, dar ele nu contribuie nici la cooperarea în soluţionarea altor probleme ale lumii. Desigur că aceste acţiuni nu vor rămâne fără răspuns din partea noastră', adaugă diplomaţia de la Moscova în declaraţia sa.

SUA au anunţat joi extinderea sancţiunilor împotriva Rusiei, ţară acuzată de implicare în conflictul din Ucraina, noile măsuri americane vizând în special industria de apărare, dar şi companii apropiate gigantului petrolier Rosneft şi băncii Vneşekonombank.

Măsurile americane survin după ce UE a prelungit în iunie sancţiunile economice împotriva Rusiei până la sfârşitul lunii ianuarie 2016.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO