1EUR = 4.8590 RON | Bucureşti 28 º

Extern

Rusia afirmă că desfăşoară rachete în enclava Kaliningrad pentru exerciţii militare

Rusia a desfăşurat rachete Iskander-M, care pot transporta focoase nucleare, în enclava Kaliningrad, teritoriu rusesc situat între Lituania şi Polonia, în cadrul unor exerciţii de rutină care implică astfel de rachete pe teritoriul său, a declarat sâmbătă Ministerul rus al Apărării, relatează Reuters.

08 oct, 2016 | Agerpres

'Aceste rachete au fost desfăşurate de mai multe ori (în regiunea Kaliningrad) şi vor fi desfăşurate ca parte a pregătirii militare a forţelor armate ruse', a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului, generalul Igor Konaşenkov, într-un comunicat.

Un oficial american din domeniul informaţiilor a declarat vineri că Rusia a început să transporte rachete Iskander-M, cu rază de acţiune de 500 de kilometri, în regiunea Kaliningrad ceea ce, în opinia sa, 'ar putea fi un gest politic - o demonstraţie de forţă - pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de NATO'.

Igor Konaşenkov a afirmat că una dintre rachete a fost în mod deliberat expusă unui satelit spion american. 'Nu a trebuit să aşteptăm prea mult - partenerii noştri americani au confirmat prezenţa acestora', a mai spus el.

Lituania s-a declarat sâmbătă îngrijorată de 'exerciţiile militare' în curs de desfăşurare ale armatei ruse în enclava Kaliningrad care 'prevăd desfăşurarea de rachete Iskander'.

'Rusia efectuează exerciţii militare în enclava Kaliningrad şi scenariul lor prevede desfăşurarea de sisteme de rachete Iskander şi posibilitatea utilizării lor', a declarat ministrul lituanian de externe, Linas Linkevicius.

Aceste rachete, care pot transporta focoase nucleare, pot atinge Berlinul din enclava rusească frontalieră Poloniei şi Lituaniei, a mai spus el.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO