1EUR = 4.7787 RON | Bucureşti 6 º

Extern

Rusia anunţă că va reacţiona în cazul unor noi sancţiuni din partea UE

Rusia a avertizat sâmbătă că va reacţiona în cazul în care UE va adopta noi sancţiuni economice împotriva sa, avertismentul Moscovei intervenind după acordul de principiu anunţat vineri în acest sens de Uniunea Europeană ca urmare a rolului Federaţiei Ruse în criza ucraineană.

06 sep, 2014 | ECONOMICA.net

'Dacă noua listă de sancţiuni a UE devine efectivă, va fi fără nicio îndoială o reacţie din partea noastră', a declarat Ministerul rus de Externe într-un comunicat, citat de AFP.

Ambasadorii celor 28 de state membre ale Uniunii Europene au convenit să impună noi sancţiuni economice Rusiei pentru încălcarea suveranităţii Ucrainei, în ciuda semnării unui acord de încetare a focului în estul Ucrainei.

'Acest nou pachet de măsuri restrictive a fost aprobat' la nivelul Comitetului reprezentanţilor permanenţi ai statelor membre UE, au declarat într-o scrisoare către şefii de stat şi de guvern José Manuel Barroso şi Herman Van Rompuy. 

'Acest lucru va da UE un instrument eficient, care să ne permită să răspundem într-o perioadă scurtă de timp', au indicat cei doi înalţi responsabili ai UE. 'Aceasta va spori eficienţa măsurilor deja în vigoare şi va consolida principiul că sancţiunile UE sunt concepute pentru a promova o schimbare de atitudine a Rusiei în Ucraina', au estimat ei.

"În loc să caute febril mijloace pentru a prejudicia economia propriilor săi membri şi a Rusiei, Uniunea Europeană ar face mai bine să susţină renaşterea economică a regiunii Donbas", spune însă Ministerul rus de externe, referindu-se la regiunea din estul separatist al Ucrainei.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO