1EUR = 4.8378 RON | Bucureşti 36 º

Extern

Rusia ar putea amâna o emisiune de eurobonduri de 3 miliarde de dolari.

Rusia ar putea renunţa sau amâna o emisiune de eurobonduri în valoare de 3 miliarde de dolari, pentru că băncile mari sunt reticente să participe, la presiunea Statelor Unite şi Uniunii Europene, au spus mai mulţi oficiali citaţi de Bloomberg.

25 mar, 2016 | News.ro

Numai două bănci occidentale sunt încă interesate să ajute la vânzarea de obligaţiuni, a spus unul dintre oficiali.

O altă sursă a arătat că Rusia nu a reuşit până în prezent să găsească o bancă suficient de mare ca aranjor al emisiunii, chiar dacă a trimis solicitări la circa 24 de instituţii financiare mari.

Dacă emisiunea va fi coordonată doar de bănci ruseşti, acest fapt ar putea îndepărta investitorii occidentali, întrucât cele mai mari instituţii financiare din Rusia sunt supuse sancţiunilor occidentale.

În acelaşi timp, Rusia nu are încredere că băncile chineze pot aranja cu succes oferta de obligaţiuni, în special pentru cumpărătorii din Europa şi Statele Unite, a spus a doua sursă.

Atragerea unei bănci mari care să acţioneze ca aranjor al emisiunii de obligaţiuni este importantă pentru Kremlin, dar presiunile exercitate de autorităţile americane şi europene asupra băncilor s-au dovedit peste aşteptările guvernului rus.

Avertismentele SUA şi ale UE, ca băncile să nu se implice în organizarea emisiunii de obligaţiuni a Rusiei, au provocat îngrijorare în rândul investitilor, în legătură cu riscurile de încălcare a sancţiunilor, dacă ar participa la tranzacţie.

Guvernul Rusiei nu este supus în mod direct sancţiunilor occidentale, dar UE a avertizat deja în această lună că băncile ar trebui să fie atente la riscurile ca vânzarea de obligaţiuni să nu avantajeze entităţi sancţionate, cum ar fi băncile ruse de stat.

Rusia se confruntă cu scăderea puternică a veniturilor bugetare, din cauza cotaţiilor reduse ale petrolului, şi caută soluţii de acoperire a deficitului bugetar.

Pe lângă emisiunea de obligaţiuni, guvernul de la Moscova vrea să vândă participaţii la unele companii mari de stat şi speră să atragă în acest an bănci occidentale, pentru consultanţă.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO