Rusia ar putea folosi sisteme de plată electronică străine pentru a procesa cardurile bancare

Rusia ar putea utiliza sistemele de plată electronice ale altor state pentru a procesa cardurile sale bancare naţionale, a declarat pentru Interfax Kirill Dmitriev, şeful Russian Direct Investment Fund, transmite Xinhua.
Economica.net - lun, 23 iun. 2014, 18:34
Rusia ar putea folosi sisteme de plată electronică străine pentru a procesa cardurile bancare

‘Negociem cu UnionPay din (China) şi cu alte state’, a afirmat Kirill Dmitriev.

Viitoarele două sisteme de plată electronice alese de Rusia, care nu au fost nominalizate, vor fi esenţiale pentru ca Rusia să creeze o alternativă la operatorii americani de carduri bancare Visa şi MasterCard, a explicat şeful Russian Direct Investment Fund.

Până acum, Visa şi MasterCard au emis 175 milioane de carduri pentru clienţii lor ruşi, ceea ce reprezintă 80% din toate cardurile bancare din Rusia.

Autorităţile de la Moscova încearcă să îi convingă pe operatorii americani de carduri bancare Visa şi MasterCard să continue să opereze în Rusia prin promisiunea că vor reduce nivelul depozitelor pe care cele două companii trebuie să le constituie la Banca Centrală.

Ca reacţie la sancţiunile occidentale impuse Rusiei după anexarea Crimeei, Moscova a cerut operatorilor de carduri să constituie la Banca centrală depozite echivalente cu volumul plăţilor procesate timp de două zile. MasterCard şi Visa au avertizat că ar putea pleca din Rusia însă, ulterior, cele două companii au anunţat că ar putea să se răzgândească dacă autorităţile ruse îşi vor relaxa solicitările.

Săptămâna trecută, camera inferioară a Parlamentului rus, Duma de Stat, a început să dezbată o serie de amendamente în ideea de a relaxa legea semnată în luna mai de preşedintele Vladimir Putin, iar prim vice-premierul Igor Shuvalov a anunţat că nivelul depozitelor va fi ‘redus în mod semnificativ’.

‘Ne aşteptăm ca acţiunile pe are le luăm să calmeze situaţia cu MasterCard şi Visa. Vom face totul pentru a fi siguri că îşi vor continua activităţile aici’, a spus Shuvalov.

În luna mai, analiştii de la Morgan Stanley estimau că MasterCard şi Visa vor fi obligate să constituie depozite de 1,9 miliarde de dolari, respectiv un miliard de dolari, după ce noua lege va intra în vigoare. În 2012, Rusia a fost responsabilă pentru aproximativ 2% din veniturile anuale ale MasterCard şi Visa, sau aproximativ 167 milioane de dolari pentru MasterCard şi 236 milioane de dolari pentru Visa.

În paralel, Rusia vrea să-şi creeze propriul sistem de plată electronic, ca alternativă la sistemele giganţilor americani Visa şi MasterCard.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...