Rusia are ‘motive serioase’ să creadă că atacul chimic din Siria a fost o ‘provocare’ – Lavrov

Rusia are 'motive serioase' să creadă că atacul chimic din 21 august din apropierea Damascului a fost o 'provocare', a declarat marţi ministrul de externe rus, Serghei Lavrov, în finalul convorbirilor purtate cu omologul său francez, Laurent Fabius, la Moscova, relatează AFP şi RIA Novosti.
Economica.net - mar, 17 sept. 2013, 11:28
Rusia are 'motive serioase' să creadă că atacul chimic din Siria a fost o 'provocare' - Lavrov

‘Avem cele mai serioase motive pentru a considera că aceasta a fost o provocare’, a afirmat Serghei Lavrov, recunoscând, la fel ca şi Laurent Fabius, că Rusia şi Franţa au avut ‘diferenţe de abordare’ asupra manierei de rezolvare a crizei siriene. Ministrul francez a reiterat că Parisul nu are ‘nicio îndoiala cu privire la responsabilitatea regimului de Damasc’ în atacul cu arme chimice.

Raportul privind investigarea acuzaţiilor de utilizare a armelor chimice în Siria, prezentat luni secretarului general al ONU, nu oferă răspunsuri la mai multe întrebări, inclusiv la locul de fabricare a muniţiilor, a declarat ministrul rus de externe, citat de RIA Novosti.

‘Răspuns /în raport/ la întrebarea unde a fost produsă această muniţie – la o fabrică de stat sau în mod artizanal – nu există. Nici la alte întrebări nu sunt răspunsuri’, a subliniat ministrul Lavrov, ţinând să precizeze că rezoluţia Consiliului de Securitate cu privire la distrugerea armelor chimice siriene ‘nu va fi în conformitate cu capitolul 7’ al ONU, care prevede recurgerea la forţă.

‘Rezoluţia care trebuie să aprobe decizia Organizaţiei pentru Interzicerea Armelor Chimice nu va fi în conformitate cu capitolul 7 (al Cartei Naţiunilor Unite), am spus clar la Geneva’, a mai subliniat ministrul rus de externe după întrevederea avută cu Laurent Fabius, a cărui ţară apără un text ce prevede ‘consecinţe’ pentru regimul de la Damasc în caz de nerespectare a obligaţiilor sale.

Te-ar mai putea interesa și
Cum a trecut prin pandemie Cooperativa Vărăști, prima cooperativă agricolă fondată în parteneriat cu un retailer. „Atât noi, cât și Carrefour, ne asumăm reducerea unor marje de profit în contextul inflației”
Cum a trecut prin pandemie Cooperativa Vărăști, prima cooperativă agricolă fondată în parteneriat cu un retailer. ...
Cooperativa Vărăști, prima cooperativă agricolă a unui retailer, a ajuns să livreze către Carrefour peste 7.000 de tone de legume și fructe, față de 5.000 de tone în 2017, la înființare.......
Poşta Română, CFR şi Romsilva au avut cei mai mulţi salariaţi în 2021, dintre companiile controlate de stat
Poşta Română, CFR şi Romsilva au avut cei mai mulţi salariaţi în 2021, dintre companiile controlate de stat
Poşta Română, CFR, Romsilva şi CFR Călători conduc topul companiilor controlate de stat, în care muncesc cei mai mulţi ...
Românii sunt expuși total în caz de cutremur și inundație. Cât de inutilă este legea care ne obligă, formal, să ne asigurăm casele
Românii sunt expuși total în caz de cutremur și inundație. Cât de inutilă este legea care ne obligă, formal, să ...
Sub 19% din locuințele din România erau asigurate la finalul anului 2021, în ciuda faptului că, încă din 2009, avem ...
SUA anunţă o finanţare de 14 milioane de dolari pentru dezvoltarea de reactoare modulare mici în România
SUA anunţă o finanţare de 14 milioane de dolari pentru dezvoltarea de reactoare modulare mici în România
Guvernul SUA împreună cu firma americană NuScale Power LLC (Tigard, Oregon) vor oferi 14 milioane de dolari pentru susţinerea ...