1EUR = 4.8074 RON | Bucureşti 12 º

News

Rusia cere Kievului şi rebelilor să permită accesul experţilor internaţionali la locul epavei avionului

Rusia a cerut sâmbătă autorităţilor de la Kiev şi rebelilor să permită accesul experţilor internaţionali la locul unde s-a prăbuşit joi avionul Boeing 777 malaezian, în partea de est Ucrainei, într-o zonă controlată de insurgenţii proruşi, transmite agenţia Reuters citând o declaraţie emisă de Ministerul rus de Externe.

19 iul, 2014 | ECONOMICA.net

'Partea rusă face apel la ambele părţi implicate în conflictul ucrainean să facă tot posibilul pentru a permite accesul experţilor internaţionali în zona unde s-a prăbuşit avionul, astfel încât aceştia să poată lua toate măsurile necesare efectuării investigaţiei', se menţionează în text.

Această reacţie a MAE rus survine după ce autorităţile de la Kiev au acuzat separatiştii proruşi sprijiniţi de Moscova că distrug probe esenţiale de la locul catastrofei, care, în opinia guvernului ucrainean, dar şi a Administraţiei de la Washington, a fost provocată de lansarea unei rachete sol-aer din zona controlată de insurgenţii rusofoni.

În textul difuzat, MAE rus face referire şi la aceste afirmaţii, acuzând 'un număr de state' că 'avansează ipoteze (...) ce pun presiune asupra cursului normal al investigaţiei'.

Anterior în aceeaşi zi, cancelarul german Angela Merkel şi preşedintele rus Vladimir Putin au convenit, în cursul unei convorbiri telefonice, să solicite ca investigarea cauzelor prăbuşirii avionului malaezian să fie efectuată de o comisie internaţională independentă condusă de Organizaţia Internaţională a Aviaţiei Civile (ICAO).

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO