Rusia consideră că unele state UE au o „atitudine ipocrită” faţă de libertatea de circulaţie

Ministerul rus de Externe a apreciat miercuri, într-un raport privind respectarea drepturilor omului în 2013, că "merită să fie menţionată atitudinea ipocrită a unor state membre ale Uniunii Europene faţă de libertatea de circulaţie", relatează RIA Novosti, în pagina electronică.
Economica.net - joi, 16 ian. 2014, 07:32
Rusia consideră că unele state UE au o

„O problemă de sistem, legată de abaterea Uniunii Europene de la standardele iniţiale, este încălcarea dreptului la liberă circulaţie”, apreciază ministerul rus.

Raportul menţionează că, „potrivit concluziilor comisarului pentru drepturile omului al Consiliului Europei, Niels Muiznieks (…), Uniunea Europeană creează obstacole artificiale pentru accesul pe teritorul său, fapt ce încalcă dreptul la liberă circulaţie al persoanelor fizice şi care are un impact negativ asupra situaţiei romilor şi a celor care caută un adăpost”, relatează RIA Novosti.

Potrivit raportului, „această problemă se evidenţiază cel mai mult în statele din Balcani”.

„Aceste state europene au luptat activ pentru dreptul la libera circulaţie în perioada Războiului Rece, iar acum ele sunt cele care au iniţiat o luptă împotriva acestui drept în Europa”, consideră Ministerul rus de Externe.

„Uniunea Europeană, fiind foarte dezinteresată de un nou aflux al celor care caută un adăpost pe teritoriul său, în special, romi, practic impune acestor state (din Balcani) o politică restrictivă de imigrare, care are o componentă de discriminare etnică”, adaugă ministerul rus.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite „sunt direct implicate” în conflictul din Ucraina, afirmă Kremlinul
Statele Unite „sunt direct implicate” în conflictul din Ucraina, afirmă Kremlinul
Kremlinul a susţinut joi că livrarea rachetelor americane ATACMS către Kiev nu va schimba nimic în conflictul din Ucraina, după ce Washingtonul a anunţat că va furniza Ucrainei astfel de......
Test Dacia Duster 3: Schimbare radicală
Test Dacia Duster 3: Schimbare radicală
Dacia Duster, SUV-ul asamblat exclusiv în România pentru piața europeană, a ajuns la a treia generație și, de-a lungul ...
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov, la șase ani de când a lansat serviciul în România.
Costurile cu mâna de lucru în UE au crescut cu 5,3% în 2023. În România au urcat cu 16,1%
Costurile cu mâna de lucru în UE au crescut cu 5,3% în 2023. În România au urcat cu 16,1%
Costurile cu mâna de lucru în Uniunea Europeană au urcat anul trecut cu 5,3%, însă ţările membre din Europa de Est ...