1EUR = 4.8426 RON | Bucureşti 21 º

Extern

Rusia dă asigurări că nu se pregăteşte să invadeze Polonia

Viitoarele exerciţii militare comune Rusia-Belarus nu fac parte dintr-un plan de a invada Polonia, Lituania sau Ucraina, a dat asigurări marţi Ministerul Apărării rus, relatează DPA.

29 aug, 2017 | Agerpres

'Sunt imaginate cele mai incredibile scenarii', a afirmat ministerul într-un comunicat. 'Niciuna dintre aceste variante paradoxale nu are ceva în comun cu realitatea', a dat asigurări Ministerul Apărării rus.

Exerciţiile militare Zapad 2017, la care vor participa aproximativ 13.000 de militari, sunt programate în perioada 14-20 septembrie în Belarus şi în regiunile din vestul Rusiei, Kaliningrad, Leningrad şi Pskov, şi în cadrul manevrelor vor fi folosite peste 700 de unităţi de tehnică de luptă.

Exerciţiile au drept scop să consolideze coordonarea militară între statele aliate Rusia şi Belarus, a subliniat Ministerul Apărării rus.

Rusia a notificat statele membre ale Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) şi a invitat observatori internaţionali la exerciţiile Zapad 2017, se menţionează în comunicat.

Însă NATO şi-a exprimat săptămâna trecută regretul faţă de lipsa de 'transparenţă' din partea Rusiei şi a Belarusului privind manevre militare prevăzute să aibă loc la graniţele Alianţei şi la care aceasta din urmă va putea să trimită doar doi observatori pentru o perioadă de timp limitată.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO