1EUR = 4.7785 RON | Bucureşti 4 º

News

Rusia desfăşoară exerciţii tactice cu rachete în Crimeea - presă

Flota rusă din Marea Neagră a început vineri faza activă a exerciţiilor tactice în care este implicată, în special, brigada de rachete de coastă, relatează publicaţia ucraineană Zerkalo nedeli.

17 apr, 2015 | Agerpres

Exerciţiile se desfăşoară în conformitate cu planul de pregătire de luptă sub conducerea comandantului adjunct al Flotei Marii Negre, general-locotenentul Iuri Petrov, scrie Agerpres.

În aplicaţiile, care vor mai dura câteva zile, sunt implicate sistemele de rachete de coastă 'Bal' şi 'Bastion', destinate să lovească nave de suprafaţă de diferite clase şi tipuri.

În acelaşi timp, nave mari de debarcare din cadrul Flotei Rusiei din Marea Neagră au lansat un desant de puşcaşi marini pe coasta Crimeii în cadrul acestor manevre, a indicat un purtător de cuvânt al flotei, căpitanul de rangul II, Nikolai Voskresenski, citat de TASS.

Potrivit acestuia, navele 'Ţezari Kunnikov' şi 'Nikolai Filcenkov' au debarcat trupe de infanterie marină în zona poligonului Opuk de lângă Feodosia.

Exerciţii operativ-strategice de anvergură ale trupelor de interne 'Zaslon-2015' ('Bariera-2015) se desfăşoară în şase districte federale, inclusiv în Crimeea, după cum a relatat anterior presa rusă.

'Tema exerciţiului - utilizarea trupelor (forţelor de interne) în condiţiile complicării situaţiei operative în regiunile Federaţiei Ruse. Tema aplicaţiilor are legătură cu noile ameninţări la adresa securităţii interne a statului în condiţiile intrării în vigoare a noii legi federale privind trupele de interne', a declarat pentru TASS Valeri Pancenkov, un purtător de cuvânt al trupelor de interne.

După cum a relatat RIA Novosti, trupele de interne s-au antrenat utilizând mijloace antirevoltă, în eventualitatea suprimării protestelor de tipul 'Maidanului' ucrainean, care au condus la căderea regimului preşedintelui Viktor Ianukovici în iarna lui 2014.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO