1EUR = 4.8740 RON | Bucureşti 8 º

News

Rusia desfăşoară nave de război lângă Crimeea, ca răspuns la testele de rachete ucrainene (RIA)

Nave de război ale Flotei ruse la Marea Neagră au fost desfăşurate în largul coastei de vest a Crimeii pentru a consolida apărarea aeriană a peninsulei ca răspuns la testele de rachete ucrainene care au început în apropiere, a anunţat joi agenţia de presă RIA, preluată de Reuters.

01 dec, 2016 | Agerpres

Kievul a început două zile de teste de rachete joi, înfuriind Rusia, care şi-a plasat forţele de apărare aeriană în stare de alertă ridicată, declarând că speră că exerciţiile de război nu vor perturba zborurile internaţionale.

'Nave de război ale Flotei la Marea Neagră... au luat poziţie aproape de coasta de vest a Crimeii pentru durata testelor de rachete ale Ucrainei planificate de la 1 la 2 decembrie', a declarat o sursă militară în Crimeea pentru RIA.

'Unităţile de apărare aeriană de pe nave au fost puse în stare de alertă ridicată. Echipamentul lor este conceput în primul
rând să doboare rachete grele anti-nave şi de croazieră. Împreună cu unităţile de apărare aeriană terestre din peninsulă, navele au ridicat un scut practic impenetrabil contra rachetelor inamice'.

Vladimir Krijanovski, un oficial militar ucrainean, a declarat mai devreme, joi, la canalul 112 TV că exerciţiile militare au început şi se desfăşoară normal.

'Testele sunt efectuate în conformitate cu dreptul internaţional', a afirmat Krijanovski. El a adăugat că ele au loc la cel puţin 30 de kilometri de spaţiul aerian al Crimeii. 'Prin urmare, ar fi greşit să i se reproşeze Ucrainei', a spus el.

Rusia a anexat Crimeea de la Ucraina în 2014.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO