Rusia, dispusă să examineze posibilitatea acordării de asistenţă financiară Greciei

Rusia este pregătită să examineze posibilitatea acordării de asistenţă financiară Greciei, a declarat vineri vicepremierul rus Arkadi Dvorkovici, în cadrul Forumului Economic de la Sankt-Petersburg, relatează agenţia de presă TASS.
Economica.net - vin, 19 iun. 2015, 10:03
Rusia, dispusă să examineze posibilitatea acordării de asistenţă financiară Greciei

‘Vom sprijini orice decizie (pentru reglementarea crizei datoriei elene) care va fi propusă de Grecia şi de către partenerii noştri europeni. Prioritare pentru noi sunt proiectele investiţionale şi comerţul cu Grecia. Dacă va fi nevoie de ajutor financiar, noi vom examina această problemă’, a declarat Dvorkovici, într-un interviu pentru canalul de televiziune RT.

‘Prioritatea pentru noi este o Europă stabilă şi o Grecie stabilă. Vom sprijini în orice mod posibil rezolvarea crizei financiare elene’, a adăugat oficialul rus.

Dvorkovici a declarat că, în Europa, multe ţări doresc ca sancţiunile instituite împotriva Rusiei să fie ridicate cât mai repede posibil, Grecia figurând printre aceste state. ‘Aceste ţări se gândesc la afaceri, la propria economie şi nu la politică. Credem că aceasta este o abordare constructivă’, a spus Dvorkovici.

Categoric, avem în prezent mai multe consultări cu aceste ţări decât cu principalele ţări din Europa, care nu doresc continuarea dialogului economic, a afirmat vicepremierul rus.

Premierul grec Alexis Tsipras, care a sosit joi în Rusia pentru participarea la Forumul Economic de la Sankt-Petersburg, urmează să aibă o întâlnire vineri cu preşedintele rus Vladimir Putin, scrie Agerpres.

Ministrul adjunct al economiei Rusiei, Serghei Storceak, declarase joi că guvernul de la Atena nu a adresat Ministerului de Finanţe al ţării sale vreo solicitare de asistenţă financiară, indicând că Federaţia Rusă nu are resurse în această privinţă în buget.

În aprilie, Spiegel-Online relatase că Moscova va oferi Atenei un avans între 3 şi 5 miliarde de dolari în cadrul proiectului de gazoduct Turkish Stream ce va trece şi pe teritoriul elen. Ulterior, Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus Vladimir Putin, a dezminţit această informaţie.

Declaraţia vicepremierului rus intervine în contextul lipsei un acord între Atena şi creditorii săi. Un summit extraordinar al şefilor de stat şi de guvern din cele 19 ţări din zona euro, consacrat Greciei, a fost convocat pentru luni seara la Bruxelles.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite „sunt direct implicate” în conflictul din Ucraina, afirmă Kremlinul
Statele Unite „sunt direct implicate” în conflictul din Ucraina, afirmă Kremlinul
Kremlinul a susţinut joi că livrarea rachetelor americane ATACMS către Kiev nu va schimba nimic în conflictul din Ucraina, după ce Washingtonul a anunţat că va furniza Ucrainei astfel de......
Test Dacia Duster 3: Schimbare radicală
Test Dacia Duster 3: Schimbare radicală
Dacia Duster, SUV-ul asamblat exclusiv în România pentru piața europeană, a ajuns la a treia generație și, de-a lungul ...
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov, la șase ani de când a lansat serviciul în România.
Costurile cu mâna de lucru în UE au crescut cu 5,3% în 2023. În România au urcat cu 16,1%
Costurile cu mâna de lucru în UE au crescut cu 5,3% în 2023. În România au urcat cu 16,1%
Costurile cu mâna de lucru în Uniunea Europeană au urcat anul trecut cu 5,3%, însă ţările membre din Europa de Est ...