Rusia: Duma face apel la Europa să condamne ‘genocidul’ din Ucraina

Duma Rusiei face apel la autorităţile din ţările europene să condamne 'genocidul' în curs din Ucraina şi să-i aducă în faţa justiţiei pe toţi cei care au permis instalarea la Kiev a actualei puteri 'fasciste', a declarat vicepreşedintele camerei inferioare a parlamentului federal rus, Serghei Jelezniak.
Economica.net - Dum, 04 mai 2014, 10:13
Rusia: Duma face apel la Europa să condamne 'genocidul' din Ucraina

‘Solicităm ca autorităţile europene nu numai să condamne genocidul împotriva civililor din Ucraina, ci şi să-i aducă în faţa justiţiei pe cei care au favorizat venirea la putere la Kiev a unei junte fasciste’, a afirmat Jelezniak, citat de RIA Novosti.

Vicepreşedintele Dumei a acuzat, în acelaşi timp, statele occidentale că încurajează, prin declaraţiile lor, ‘genocidul’ în rândul civililor din estul şi sudul Ucrainei, regiuni cu populaţie majoritar rusofonă. ‘În ceea ce priveşte evenimentele tragice care se derulează în prezent în sudul şi estul Ucrainei – la Odesa, Slaviansk şi în alte oraşe şi localităţi din ţară – autorităţile statelor occidentale nu numai că închid ochii la crimele în masă şi la genocidul împotriva civililor ucraineni, dar şi încurajează, prin declaraţiile lor, comandourile armate şi serviciile speciale să-şi continuă crimele’, a afirmat el.

Serghei Jelezniak a adăugat că Rusia a prevenit în repetate rânduri că orice ‘cochetărie’ cu nazismul şi fascismul, orice tentative ale Occidentului de a justifica acţiunile puterii ‘fasciste’ instalate la Kiev pot duce la numeroase victime. Potrivit vicepreşedintelui Dumei, acţiunile naţionaliştilor radicali din Ucraina riscă să scape de sub control şi să se răspândească şi în interiorul UE.

Declaraţiile vicepreşedintelui Dumei intervin în contextul în care autorităţile ucrainene îşi continuă ofensiva în estul ţării, în încercarea de a recuceri localităţile aflate sub controlul insurgenţilor proruşi, şi al recentelor violenţe de la Odesa. Începând de vineri, forţele ucrainene duc vaste operaţiuni speciale în oraşul Slaviansk, din regiunea Doneţk, împotriva militanţilor proruşi care susţin federalizarea Ucrainei şi pe care Kievul îi califică drept ‘terorişti’. Tot vineri, confruntări sângeroase au avut loc la Odesa (sud) între simpatizanţi ai federalizării şi susţinători ai actualei puteri de la Kiev, confruntări soldate cu 46 de morţi, conform ultimului bilanţ.

‘Regimul de la Kiev a declarat război propriului popor’, a denunţat, sâmbătă, ministrul rus de externe Serghei Lavrov, făcând apel la SUA să ‘facă uz de întreaga lor influenţă pentru a obliga la încetarea imediată a operaţiunilor militare’.

Te-ar mai putea interesa și
Autostrada Unirii A8: Lotul Pipirig – Vânători Neamț (Leghin) scos la licitație
Autostrada Unirii A8: Lotul Pipirig – Vânători Neamț (Leghin) scos la licitație
CNAIR a transmis astăzi la ANAP documentația necesară lansării procedurii de achiziție publică pentru Lotul Pipirig – Vânători Neamț (Leghin), în lungime de 19,3 km, a anunțat ministrul......
Funcţionari bancari – cercetaţi după ce ar fi furat din contul unei persoane aproximativ 140.000 de euro
Funcţionari bancari – cercetaţi după ce ar fi furat din contul unei persoane aproximativ 140.000 de euro
Doi funcţionari bancari sunt urmăriţi penal de procurori, după ce ar fi sustras din contul unei persoane în vârstă ...
Viorel Hrebenciuc pierde definitiv procesul cu ANI şi trebuie să plătească 42.000 de euro, avere nejustificată
Viorel Hrebenciuc pierde definitiv procesul cu ANI şi trebuie să plătească 42.000 de euro, avere nejustificată
Fostul deputat Viorel Hrebenciuc a pierdut definitiv, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, procesul cu Agenţia Naţională ...
Ce spune șeful ANRE despre obligația montării contoarelor la prosumatori
Ce spune șeful ANRE despre obligația montării contoarelor la prosumatori
Președintele ANRE, George Niculescu, afirmă că obligația montării unui contor suplimentar la prosumatori, proces care ...