1EUR = 4.7794 RON | Bucureşti 5 º

Extern

Rusia efectuează exerciţii militare în largul Crimeii

Rusia a anunţat luni că flota sa efectuează exerciţii militare destinate să pregătească respingerea unei eventuale ofensive în largul Crimeii, peninsulă ucraineană anexată la Rusia în martie 2014, relatează AFP.

26 oct, 2015 | ECONOMICA.net

'Navele (...) se antrenează pentru a contracara atacuri aeriene ale inamicului în regiunea Mării Negre, în apropiere de coastele Crimeii', a declarat Nikolai Voskresenski, purtător de cuvânt al marinei ruse.

Manevrele la care participă o corvetă şi mai multe nave mai mici precum şi bombardiere Su-24, se vor încheia cu lansarea unui tir de rachetă de croazieră, a precizat Voskresenski.

Portavionul Amiral Kuzneţov, singurul din marina rusă, efectuează de asemenea luni exerciţii în Marea Barenţ, la graniţa cu Norvegia, care constau în eliminarea unei ţinte cu ajutorul rachetelor.

De la începutul anului, armata rusă a efectuat mai multe manevre în Crimeea şi a intensificat exerciţiile militare de mare amploare, din Extremul Orient rus până la Oceanul Arctic, în contextul degradării relaţiilor cu occidentalii din cauza crizei ucrainene.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO