1EUR = 4.7667 RON | Bucureşti 18 º

Extern

Rusia este gata să răspundă oricărei provocări în Marea Neagră - parlamentar rus

Preşedintele Comisiei de apărare din Dumă (camera inferioară a parlamentului rus) şi fost comandant al Flotei ruse din Marea Neagră, amiralul Vladimir Komoiedov, a declarat luni că nu consideră necesar să existe o reacţie la fiecare acţiune de demonstraţie de forţă în apropierea frontierelor ruse, însă a avertizat că forţele armate ruse sunt pregătite să răspundă oricărei provocări în Marea Neagră, relatează agenţia Tass.

18 iul, 2016 | Agerpres

El a făcut aceste declaraţii în contextul începerii manevrelor militare Sea Breeze 2016 în Marea Neagră, la care participă nave din Statele Unite şi din alte ţări, notează sursa citată.

'Ei urmăresc de mult timp această cale anti-rusească, efectuând aceste manevre încă din 1997', a spus oficialul rus.

El a reamintit faptul că Marea Neagră este o 'zonă de responsabilitate a Flotei ruse la Marea Neagră' şi că orice exerciţii care sunt organizate în apropierea graniţelor ruse fără participarea Moscovei 'ar trebui considerate o potenţială ameninţare'.

'În ceea ce priveşte răspunsul nostru - nu cred că ar trebui să facem ceva ca răspuns la fiecare act demonstrativ în apropierea frontierelor noastre. Însă nu trebuie să existe nicio îndoială că forţele armate ale Rusiei monitorizează cu atenţie situaţia din regiune şi sunt gata să răspundă imediat la orice provocări, folosind toate mijloacele disponibile', a mai spus Komoiedov.

Luni a început exerciţiul multinaţional Sea Breeze - 2016, organizat în perioada 18-31 iulie şi coordonat de Comandamentul Forţelor Navale ale SUA în Europa (NAVEUR) şi de Forţele Navale Ucrainene, în raioane de instrucţie de pe teritoriul Ucrainei, în apele teritoriale ucrainene şi în apele internaţionale ale Mării Negre.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO