1EUR = 4.8741 RON | Bucureşti 20 º

Extern

Rusia ia măsuri drastice pentru echilibrarea bugetului: taie salariile funcționarilor și cheltuielile armatei

Conform proiectului de lege privind bugetul Rusiei pentru 2021 și pentru perioada de planificare 2022 și 2023, costurile cu programele armatei, precum și salariile funcționarilor vor fi reduse, scrie RT. Acest lucru a fost anunțat de ministrul finanțelor, Anton Siluanov. Potrivit acestuia, astfel de măsuri erau necesare pentru echilibrarea bugetului, lovit de efectele pandemiei COVID 19 și de scăderea prețului petrolului. Deficitul bugetar în 2020 va fi de 4,4% din PIB, dar în 2022 ar trebui să scadă la 1% din PIB.

17 sep, 2020 | | ECONOMICA.net

Proiectul de lege „Cu privire la bugetul federal pentru 2021 și pentru perioada de planificare 2022 și 2023” ,aprobat de guvernul rus, prevede o reducere a cheltuielilor pentru programele de arme și a salariilor funcționarilor, a spus ministrul rus al Finanțelor.

Scăderile de cheltuieli în cele două cazuri ar urma să fie de 5%, însă guvernul a semnat și alte reduceri pe care sursa nu le menționează.

Necesitatea ajustării bugetului a devenit evidentă,spun economiștii ruși, din cauza loviturii grave pe care pandemia COVID-19 a dat-o economiei țării. 

Georgy Ostapkovich, directorul Centrului de Cercetare a Pieței de la Institutul de Studii Statistice consideră rezonabile propunerile Ministerului Finanțelor, dar crede că nu sunt de ajuns pentru atingerea echilibrului bugetar..

În opinia sa, o altă măsură pentru echilibrarea bugetului va fi majorarea accizei la tutun. 

Ministerului Finanțelor și-a exprimat deja intenția de a indexa accizele la produsele din tutun peste inflație. În 2021, rata ar poate fi crescută la 20% (de la 4%), lucru va duce la o creștere a prețului țigărilor cu 20 de ruble (0.23 euro).

Riscurile asociate pandemiei COVID-19 s-au adăugat sancțiunilor și prețurilor scăzute ale petrolului, cel mai important venit al Rusiei.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO