1EUR = 4.8725 RON | Bucureşti 12 º

Extern

Rusia investeşte 11,7 miliarde de dolari pentru redresarea economiei

Guvernul rus intenţionează să aloce aproximativ 880 miliarde de ruble (11,7 miliarde de dolari) pentru revitalizarea economiei, a anunţat joi ministrul Economiei, Alexei Ulyukayev, la o reuniune a cabinetului, transmite Reuters.

18 feb, 2016 | Agerpres

Unele fonduri au fost deja incluse în bugetul federal pe 2016, dar Guvernul încă trebuie să găsească finanţare suplimentare pentru a acoperi întreaga sumă, a explicat oficialul rus.

Acesta a adăugat că aproximativ 185 miliarde de ruble vor fi alocate din fondul bugetar destinat măsurilor anti-criză şi mai există bani necheltuiţi din bugetul pe 2015.

Premierul Dmitry Medvedev a reafirmat joi că anul acesta trebuie îndeplinite toate obligaţiile din domeniul asigurărilor sociale - pensii, asigurări de sănătate, plăţi acordate persoanelor cu dizabilităţi şi alte astfel de plăţi - dar va trebui să existe un control mai strâns al cheltuielilor publice.

Economia rusească a înregistrat anul trecut cel mai semnificativ declin de după 2009, în condiţiile în care preţul petrolului (unul din principalele produse de export ale Rusiei) s-a prăbuşit, iar sancţiunile impuse din cauza conflictului din Ucraina au limitat accesul la finanţarea internaţională.

Serviciul Federal de Statistică (Rosstat) a anunţat recent că Produsul Intern Brut s-a contractat cu 3,7% în 2015, după un avans de 0,6% în 2014.

Preţul barilului de petrol a scăzut cu peste 70% în ultimele 18 luni, iar acest lucru reprezintă o problemă pentru Rusia, ţară care realizează jumătate din venituri din exporturile de petrol şi gaze naturale. Scăderea pieţei petroliere a dus şi la deprecierea rublei care, săptămâna trecută, a atins un minim istoric în raport cu dolarul.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO