Rusia îşi consolidează forţele aeriene din Siria – presă

Rusia şi-a întărit baza aeriană din Siria cu mai multe bombardiere şi este pregătită să trimită avioane de atac pentru a-şi intensifica sprijinul pentru trupele guvernului sirian, a relatat vineri cotidianul Izvestia, potrivit Reuters.
Economica.net - sâm, 01 oct. 2016, 08:08
Rusia îşi consolidează forţele aeriene din Siria - presă

Un grup de bombardiere Su-24 şi Su-34 a ajuns deja la baza Hmeymim, a scris Izvestia, citând un oficial militar nenumit. ‘Dacă va fi nevoie, acest grup al forţelor aeriene va fi întărit în următoarele două-trei zile’, a spus el.

‘Avioanele de atac la sol Su-25 care vor ajunge la Hmeymim au fost deja selectate din unităţile lor, iar echipajele sunt pregătite şi aşteaptă ordinele superiorilor’, a adăugat sursa citată.

Secretarul de stat american John Kerry a anunţat joi că SUA sunt pe punctul de a suspenda discuţiile cu Rusia privind conflictul sirian, din cauza reluării ofensivei la Alep.

‘Suntem pe punctul de a suspenda discuţiile deoarece este iraţional ca în contextul bombardamentelor care au loc (la Alep) să încercăm să luăm lucrurile în serios’, a declarat Kerry.

‘Este unul dintre acele momente în care va trebui să luăm în considerare alte alternative, cu excepţia cazului în care părţile aflate în conflict arată în mod clar că sunt dispuse să ia în calcul o abordare mai eficientă’, a adăugat el.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Statele Unite vor trimite în scurt trupe suplimentare în țările din Europa de Est
Statele Unite vor trimite în scurt trupe suplimentare în țările din Europa de Est
Joe Biden a afirmat vineri că va trimite în curând un număr mic de soldaţi americani în Europa de Est, pe fondul tensiunilor ...
Scumpirea accelerată a benzinei și motorinei continuă: 13 bani pe litru în plus în doar o săptămână
Scumpirea accelerată a benzinei și motorinei continuă: 13 bani pe litru în plus în doar o săptămână
Creșterea prețurilor la carburanți, vizibilă de la începutul anului, continuă. Prețurile au crescut cu 13 bani pe ...
Șeful NATO susține că Rusia ar putea desfășura un evantai larg de acțiuni împotriva Ucrainei și recunoaște că sunt disensiuni între aliați
Șeful NATO susține că Rusia ar putea desfășura un evantai larg de acțiuni împotriva Ucrainei și recunoaște că sunt ...
Rusia ar putea desfăşura un evantai larg de acte violente contra Ucrainei, a susţinut vineri secretarul general al NATO, ...