Rusia îşi reînnoieşte flota de submarine din Marea Neagră

Două submarine din proiectul 636 - Kolpino şi Veliki Novgorod- ce urmează să fie livrate în curând Flotei ruse, vor contribui la întărirea forţelor submarine ruse în Marea Neagră, potrivit comandantului şef al marinei ruse, amiralul Viktor Cirkov, citat de Sputniknews.
Economica.net - joi, 16 iul. 2015, 09:17
Rusia îşi reînnoieşte flota de submarine din Marea Neagră

‘O dată cu sosirea acestor submersibile la Novorossiisk, vom asista la o redresare a forţelor submarine ale Flotei Rusiei în Marea Neagră, având în vedere faptul că submarinele din proiectul 636 au o mare autonomie subacvatică, fiind dotate cu echipamente avansate şi armamentul cel mai modern, inclusiv rachete antiaeriene şi de croazieră’, a declarat amiralul Viktor Cirkov.

Potrivit acestuia, cele două submarine din proiectul 636, Kolpino şi Veliki Novgorod, a căror livrare către Flota Rusiei din Marea Neagră este aşteptată până la sfârşitul anului viitor, sunt încă în construcţie la şantierele navale ale Amiralităţii din Sankt-Petersburg.

În plus, construirea unei serii de şase submersibile cu propulsie diesel-electrică din proiectul 636 se află ‘sub controlul permanent al Comandamentului superior al marinei’, a mai spus Viktor Cirkov.

‘În 2014, două submarine cu propulsie diesel-electrică din acest proiect – Novorossiisk şi Rostov pe Don – au fost deja livrate Flotei ruse. Un submarin de acelaşi tip, Starâi Oskol, a fost lansat la apă în această lună. De asemenea, un alt submersibil din proiect, Krasnodar, va fi livrat Flotei ruse până la sfârşitul anului 2015’, a adăugat amiralul Cirkov.

Între altele, a adăugat el, inginerii ruşi ‘vizează creşterea adâncimii de scufundare şi a vitezei de croazieră a submersibilelor nucleare şi cu propulsie diesel-electrică, reducerea zgomotului sub apă şi a detectabilităţii, punând accent pe dezvoltarea dispozitivelor energetice, armamentului şi echipamentelor electronice’.

Proiectul 636 urmează proiectului sovietic 877 Paltus, considerat de mare succes în epocă. În clasificarea NATO, cele două submarine fac parte din categoria Kilo. Occidentul a botezat de asemenea acest tip de submarine ‘Gaura neagră în ocean’, datorită faptului că, practic, sunt nedetectabile de sonarele forţelor antisubmarine ale Alianţei Nord-Atlantice, scrie Agerpres.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
O firmă turcească a câștigat contractul de reabilitare a Lotului 2 din Drumul Național 6 Alexandria – Craiova
O firmă turcească a câștigat contractul de reabilitare a Lotului 2 din Drumul Național 6 Alexandria – Craiova
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunțat vineri că, în urma finalizării procesului de ...
Autostrada Buzău – Focșani: CNAIR a avizat proiectul tehnic. Acum poate fi pregătită documentația pentru licitație – Grindeanu
Autostrada Buzău – Focșani: CNAIR a avizat proiectul tehnic. Acum poate fi pregătită documentația pentru licitație ...
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) poate începe pregătirea documentației pentru lansarea ...
Kristalina Georgieva, șefa FMI: Nu doar băncile centrale trebuie să se lupte cu inflația. Mai sunt și alți actori, inclusiv cei care se ocupă de vaccinare
Kristalina Georgieva, șefa FMI: Nu doar băncile centrale trebuie să se lupte cu inflația. Mai sunt și alți actori, ...
Nu doar oficialii băncilor centrale trebuie să combată inflaţia ci şi alţi decidenţi au un rol important de jucat, ...