Rusia lansează exerciţii militare surpriză în Armenia

Armata Rusiei a lansat marţi manevre militare pentru verificarea stadiului 'pregătirii de luptă' a trupelor sale staţionate în Armenia, aliatul său tradiţional care se confruntă în ultimele zile cu ample manifestaţii de protest, relatează AFP.
Economica.net - mar, 07 iul. 2015, 11:39
Rusia lansează exerciţii militare surpriză în Armenia

‘În cadrul acestei inspecţii surpriză, o comisie va examina pregătirea de luptă a forţelor aeriene staţionate la Erebuni şi a celor de la baza militară Gyumri’, a anunţat serviciul de presă al Districtului militar ‘Sud’ al Federaţiei Ruse.

Manevrele se derulează în centrele de antrenamente de la Kamkhud şi Alagiaz şi vor fi monitorizate de drone, precizează un comunicat al serviciului de presă menţionat.

Rusia a procedat deja la manevre militare de amploare, fără precedent, în Armenia, în luna martie, care au implicat soldaţi ruşi staţionaţi în Armenia şi în cele două republici separatiste georgiene Abhazia şi Osetia de Sud.

Rusia dispune din 1995 de baze militare în Armenia, fostă republică sovietică din Caucazul de Sud.

Autorităţile armene se confruntă din 19 iunie cu manifestaţii populare în capitala Erevan împotriva creşterii anunţate a preţului la electricitate.

Aliat tradiţional al Rusiei, Armenia are de ani de zile un conflict nerezolvat cu Azerbaidjan pentru controlul regiunii Nagorno-Karabah. Baku a anunţat în mod repetat că va prelua cu forţa controlul acestei regiuni, cu o majoritate armeană, în timp ce Erevanul se declară pregătit să respingă orice ofensivă.

Te-ar mai putea interesa și
Criză de energie în Franța. Marile companii energetice solicită populaţiei şi companiilor să limiteze imediat consumul
Criză de energie în Franța. Marile companii energetice solicită populaţiei şi companiilor să limiteze imediat consumul
Şefii marilor companii energetice din Franţa au cerut duminică populaţiei şi întreprinderilor să limiteze imediat consumul de energie, pentru a se pregăti pentru o criză energetică care se......
Ucraina a atacat o platformă de foraj petrolier din Marea Neagră, lângă Crimeea, pentru a doua oară într-o săptămână (TASS)
Ucraina a atacat o platformă de foraj petrolier din Marea Neagră, lângă Crimeea, pentru a doua oară într-o săptămână ...
Forţele ucrainene au atacat duminică o platformă de foraj în Marea Neagră, deţinută de o companie de petrol şi gaze ...
Tremend Software ţinteşte o creștere de 35% după preluarea de către grupul Publicis. Marius Hanganu, co-fondator: ”Tranzacția a fost fix înaintea căderii burselor, putem să spunem că a fost un exit făcut într-un moment potrivit” 
Tremend Software ţinteşte o creștere de 35% după preluarea de către grupul Publicis. Marius Hanganu, co-fondator: ”Tranzacția ...
Compania de dezvoltare de software Tremend Software Consulting, una dintre companiile tehnologice cu cea mai rapidă creștere ...
Cum a trecut prin pandemie Cooperativa Vărăști, prima cooperativă agricolă fondată în parteneriat cu un retailer. „Atât noi, cât și Carrefour, ne asumăm reducerea unor marje de profit în contextul inflației”
Cum a trecut prin pandemie Cooperativa Vărăști, prima cooperativă agricolă fondată în parteneriat cu un retailer. ...
Cooperativa Vărăști, prima cooperativă agricolă a unui retailer, a ajuns să livreze către Carrefour peste 7.000 de ...