1EUR = 4.8737 RON | Bucureşti -1 º

Extern

Rusia: Manevre aeriene de amploare într-un exerciţiu militar

Toate forţele aeriene şi sistemele de apărare antiaeriană din sudul Rusiei au fost plasate luni în stare de alertă maximă în cadrul unei inspecţii neanunţate, a declarat pentru RIA Novosti purtătorul de cuvânt al Districtului militar Sud, Vadim Astafiev.

28 aug, 2017 | Agerpres

'Au fost plasate în stare de alertă de luptă structurile aeriene, unităţile militare şi forţele antiaeriene' din regiunile Rostov (la frontiera cu Ucraina), Volgograd, Krasnodar, Stavropol, Osetia de Nord şi Crimeea.

Această inspecţie a forţelor aeriene din Districtul militar Sud intervine la ordinul şefului Statului Major al armatei ruse, Valeri Gherasimov, şi este destinată să demonstreze gradul de pregătire al avioanelor, al piloţilor şi al tehnicienilor de la sol.

În cadrul manevrelor desfăşurate cu această ocazie vor fi organizate exerciţii tactice la diferite nivele, a menţionat purtătorul de cuvânt citat, fără să precizeze cât vor dura aceste manevre.

Postul de televiziune al armatei ruse 'Zvezda' a relatat că, în cursul aplicaţiilor de luni, un avion de vânătoare Su-30 SM din cadrul Flotei Rusiei din Marea Neagră a doborât o rachetă de croazieră a unui inamic imaginar deasupra Mării Negre.

Precedenta inspecţie în Districtul militar Sud a avut loc la 13 martie şi a implicat circa 6.000 de militari şi 1.500 de echipamente.

În acelaşi timp, Rusia a anunţat luni că două noi submarine ale sale - 'Kolpino' şi 'Veliki Novgorod' - sunt aşteptate în Marea Mediterană pentru a se alătura flotilei ruse care staţionează permanent aici.

Cele două submarine aparţin Flotei Rusiei din Marea Neagră, cu baza la Sevastopol, în Crimeea. Submarinele 'Kolpino' şi 'Veliki Novgorod' fac parte din proiectul 636.3 'Varşavianka', cu propulsie diesel-electrică, fiind dificil de reperat datorită zgomotului redus în timpul deplasării. Submarinele sunt capabile în acelaşi timp să detecteze nave inamice şi să lanseze atacuri cu rachete de croazieră antinavale, scrie sursa citată.

 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO