Rusia nu intenţionează să se ralieze coaliţiei antiteroriste a SUA în Siria – MAE rus

Rusia nu intenţionează să se ralieze acţiunilor coaliţiei antiteroriste organizate de SUA, deoarece consideră 'ilegale' acţiunile acesteia în Siria, în afara unui acord din partea guvernului sirian şi a unei decizii din partea Consiliului de Securitate al ONU, a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova, potrivit agenţiei de presă TASS, citată de Agerpres.
Economica.net - mar, 06 oct. 2015, 19:55
Rusia nu intenţionează să se ralieze coaliţiei antiteroriste a SUA în Siria - MAE rus

‘Nu suntem împotrivă să luptăm împreună contra grupării Statul Islamic (SI), însă nu ne putem ralia la coaliţie în condiţiile în care aceasta există în prezent, pentru că ea nu corespunde normelor de drept internaţional. Am adus chiar drept exemplu acţiunile pe care coaliţia le întreprinde pe teritoriul Irakului, care sunt absolut legale, pentru că au loc cu acordul Bagdadului. În cazul în care coaliţia va întreprinde astfel de paşi şi pe teritoriul Siriei, ei vor fi absolut legitimi’, a spus Zaharova.

Potrivit purtătorului de cuvânt al MAE rus, Rusia ‘a fost nevoită’ să trimită în Siria avioane pentru că membrii coaliţiei antiteroriste conduse de SUA nu şi-au unit eforturile cu armata siriană. ‘Uniţi-vă eforturile cu armata siriană şi ele vor da rezultate’, s-a adresat Zaharova retoric membrilor coaliţiei. ‘Ei nu au făcut acest lucru. Am fost nevoiţi să trimitem avioane acolo’, a spus aceasta.

Din data de 30 septembrie, aviaţia rusă a iniţiat atacuri ţintite asupra obiectivelor SI în Siria. Grupul Forţelor Aeriene şi Spaţiale ale Rusiei implicat în Siria numără peste 50 de avioane şi elicoptere, inclusiv cele mai noi modele Su-34, precum şi Su-24M şi Su-25 modernizate.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Misavan va inaugura în februarie depozitul logistic din Parcul Industrial Miroslav din județul Iași
Misavan va inaugura în februarie depozitul logistic din Parcul Industrial Miroslav din județul Iași
Producătorul și distribuitorul ieșean de produse profesionale de curățenie și dezinfecție Misavan a anunțat miercuri ...
Sindicaliștii de la “Cartel Alfa” au făcut plângere penală la DNA împotriva Guvernului în chestiunea ordonanței de plafonare și compensare a facturilor la gaze și energie electrică. Vorbesc despre “grup infracțional organizat”
Sindicaliștii de la “Cartel Alfa” au făcut plângere penală la DNA împotriva Guvernului în chestiunea ordonanței ...
Confederația sindicală “Cartel Alfa” a sesizat DNA În legătură cu adoptarea, de către Guvern, a ordonanței de ...
Statul și-a asumat să vândă cel puțin 20% din CE Oltenia până în 2026
Statul și-a asumat să vândă cel puțin 20% din CE Oltenia până în 2026
Guvernul și-a asumat, în fața Comisiei Europene, să vândă cel puțin 20% din acțiunile deținute de statul român ...