1EUR = 4.7781 RON | Bucureşti 13 º

Extern

Rusia obţine blocarea unei pagini de Facebook pentru susţinerea lui Aleksei Navalnîi

Autorităţile ruse au reuşit să convingă Facebook să închidă o pagină prin care se făcea apel la organizarea unui protest de susţinere a principalului opozant rus la adresa Kremlinului Aleksei Navalnîi, provocând duminică furia utilizatorilor de Internet, informează AFP.

21 dec, 2014 | Agerpres

Susţinătorii lui Navalnîi au creat pe reţeaua de socializare o pagină eveniment pentru data de 15 ianuarie când este aşteptat verdictul în procesul opozantului rus, acuzat împreună cu fratele său Oleg de deturnarea a 27 de milioane de ruble (aproximativ 360.000 euro) în detrimentul firmei franceze de cosmetice Yves Rocher, fiind pasibil de o pedeapsă de până la 10 ani de închisoare.

Serviciul federal rus pentru monitorizarea comunicaţiilor Roskomnadzor a declarat duminică că pagina a fost blocată prin ordinul procurorului general.

Procurorul 'a cerut limitarea accesului la unele surse de informare, inclusiv la reţelele de socializare, care fac apel la organizarea unor manifestaţii neautorizate. Cererea a fost îndeplinită', a declarat purtătorul său de cuvânt Vadim Ampelonski, citat de RIA Novosti.

Pagina de Facebook, denumită 'Adunare publică pentru discutarea verdictului', a adunat deja susţinerea a peste 12.000 de utilizatori până în momentul închiderii sale. Acum ea poate fi deschisă doar cu o adresă de utilizator alta decât rusă şi de către utilizatori care nu au cetăţenie rusă.

Navalnîi a reacţionat cu indignare pe pagina sa de Facebook, afirmând că 'este vorba despre un comportament deplasat şi surprinzător din partea Facebook rus. Aş fi crezut că cel puţin vor cere o hotărâre judecătorească în loc să se grăbească să blocheze pagini la simpla cerere a escrocilor de la Roskomnadzor!', a afirmat Navalnîi.

Susţinătorii lui Navalnîi au creat rapid pagini noi, unele dintre ele denunţând 'cenzura' Facebook.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO