1EUR = 4.8341 RON | Bucureşti 33 º

Extern

Rusia poate începe construcţia unor nave de război similare celor franceze Mistral - ministru rus

Rusia îşi poate construi propriile nave de război asemănătoare portelicopterelor franceze Mistral, a declarat luni ministrul rus al industriei şi comerţului Denis Manturov, informează Ria Novosti, preluată de Reuters.

08 sep, 2014 | Agerpres

Franţa a anunţat miercuri că va suspenda livrarea primei nave Mistral către Rusia, această decizie fiind luată ca urmare a evoluţiilor negative ale crizei din estul Ucrainei.

Vineri, preşedintele francez Francois Hollande a declarat că va lua 'la sfârşitul lunii octombrie' o decizie cu privire la livrarea de nave de război Mistral către Rusia, 'în funcţie de situaţie', precizând că va fi nevoie de 'o încetare a focului şi de un acord politic suficient de avansat'.

O sursă apropiată dosarului Mistral a menţionat că, în pofida suspendării livrării, construcţia sa continuă, pentru moment.

Vânzarea către Rusia a celor două nave Mistral, convenită în 2011, a fost evaluată de către guvernul francez de atunci la circa 1,2 miliarde de euro. Prima navă a fost denumită 'Vladivostok', a doua urmând să primească numele 'Sevastopol', după portul din Crimeea, regiunea anexată anul acesta de Rusia. Sunt nave de război polivalente, capabile să transporte elicoptere şi tancuri. Mistral sunt navele de război de cele mai mari dimensiuni ale Franţei, după portavioanele Charles de Gaulle.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO