Rusia: Prin declarațiile sale, ministrul ucrainean al Apărării riscă continuarea vărsării de sânge

Prin apelul lansat de a fi pregătiţi pentru zeci de mii de morţi într-un aşa-numit "mare război pentru apărarea patriei", ministrul ucrainean al apărării Valeri Gheletei îşi atrage poporul în continuarea unei confruntări sângeroase, a declarat luni seară Ministerul rus al Afacerilor Externe, citat de agenţia RIA Novosti, în ediţia online în limba rusă.
Economica.net - lun, 01 sept. 2014, 20:32
Rusia: Prin declarațiile sale, ministrul ucrainean al Apărării riscă continuarea vărsării de sânge

„La Moscova, desigur, au atras atenţia declaraţiile şefului apărării ucrainene Valeri Gheletei, care a anunţat «sfârşitul operaţiunii de eliberare a estului Ucrainei de terorişti» şi începutul «marelui război pentru apărarea patriei» (denumirea în rusă a celui de-Al Doilea Război Mondial n.r.), care va face «zeci de mii» de victime”, se spune într-un comunicat al ministerului.

„Apelul lui Gheletei de a fi pregătiţi pentru +zeci de mii+ de victime într-un aşa-numit de el +Mare Război pentru Apărarea Patriei+ şi, de fapt, o nouă acţiune punitivă în propria lor ţară, într-adevăr şochează’, remarcă ministerul rus.

„Astfel, el atrage poporul ucrainean în continuarea unui conflict civil sângeros. O astfel de acoperire nelegiuită a propriei dorinţe de a ocupa acest post (de ministru al apărării n.r.) cu orice preţ se pare că istoria Europei nu a mai cunoscut”, a subliniat Ministerul rus al Afacerilor Externe.

Potrivit reprezentanţilor MAE rus, „este greu de crezut că astfel de declaraţii pot fi făcute de ministrul apărării unui stat civilizat”. „În caz contrar, pur şi simplu nu se înţelege cum de zeci de mii de familii ucrainene au putut avea încredere în acest funcţionar, dându-i pe mână vieţile copiilor, fraţilor şi soţilor lor mobilizaţi în armata ucraineană într-un război fratricid în propria lor ţară”, a concluzionat ministerul de la Moscova.

Într-o postare pe Facebook publicată de AFP, ministrul ucrainean al apărării Valeri Gheletei a avertizat luni că Ucraina se află în faţa unui „mare război” cu Rusia, ce s-ar putea solda cu zeci de mii de morţi.

Te-ar mai putea interesa și
BSDA-22 la Romaero: Tehnică militară de ultimă oră în România
BSDA-22 la Romaero: Tehnică militară de ultimă oră în România
În perioada 18-20 mai 2022 are loc la Romaero cea de-a opta ediție a Black Sea Defense & Aerospace – BSDA 2022....
China va rămâne „deschisă lumii”, promite preşedintele Xi Jinping
China va rămâne „deschisă lumii”, promite preşedintele Xi Jinping
China va rămâne "deschisă lumii" a asigurat miercuri preşedintele Xi Jinping, în timp ce restricţiile sanitare şi, ...
SUA: E posibil ca Phenianul să realizeze un test nuclear în timpul turneului preşedintelui Biden în Asia
SUA: E posibil ca Phenianul să realizeze un test nuclear în timpul turneului preşedintelui Biden în Asia
Statele Unite consideră că există o "posibilitate reală" ca regimul nord-coreean să efectueze "o altă lansare de rachetă" ...
Chestionarul de recensământ, la care populaţiei i se cere să răspundă complet şi exact, este făcut pentru statisticieni. Întrebările care vă pot pune în dificultate şi variantele de răspuns, explicate de INS
Chestionarul de recensământ, la care populaţiei i se cere să răspundă complet şi exact, este făcut pentru statisticieni. ...
Economica.net vă explică, într-o serie de materiale dedicate, la ce se referă întrebările din chestionarul de recensământ ...