Rusia şi-a dublat efectivele la graniţa cu Ucraina – oficial ucrainean

Rusia şi-a dublat efectivele comasate la graniţa cu Ucraina, a anunţat luni purtătorul de cuvânt al Consiliului pentru Securitate Naţională şi Apărare, Andrei Lâsenko, citat de agenţia de presă Interfax-Ukraina.
Economica.net - mar, 12 aug. 2014, 06:16
Rusia şi-a dublat efectivele la graniţa cu Ucraina - oficial ucrainean

Potrivit acestuia, la frontiera ucraineană au fost desfăşuraţi 45.000 de militari ruşi, 160 de tancuri, 1.360 de vehicule blindate, 390 sisteme de artilerie, 150 de lansatoare de rachete (multiple) Grad, 192 de avioane de luptă şi 137 de elicoptere de atac.

‘Rusia continuă să-şi crească puterea sa militară la graniţa cu Ucraina’, a afirmat Lâsenko, în contextul în care Moscova a anunţat trimiterea unui convoi umanitar, compus din 280 de camioane, pentru locuitorii din sud-estul Ucrainei.

Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord şi-a exprimat îngrijorarea la 6 august în legătură cu posibilitatea unei ‘intervenţii’ a trupelor ruse în Ucraina, sub pretextul unei ‘misiuni de menţinere a păcii şi umanitare’, calificând situaţia drept ‘alarmantă’.

La sfârşitul săptămânii trecute, Kievul afirmase că a reuşit să dejoace, prin intermediul unor demersuri diplomatice la nivel internaţional, o provocare a Moscovei, care ar fi încercat să trimită un convoi militar, sub pretextul unei acţiuni umanitare pe teritoriul Ucrainei. Kremlinul ulterior a dezminţit această acuzaţie, iar Occidentul a avertizat Moscova cu noi sancţiuni în cazul unor astfel de evoluţii.

Te-ar mai putea interesa și
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Hidroeletrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a publicat raportul privind remunerațiile acordate directorilor și membrilor Consiliului de Supraveghere în anul 2023,......
Noua Casă – 100 de garanţii, în prima lună
Noua Casă – 100 de garanţii, în prima lună
Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM) a acordat 100 de garanţii în programul Noua Casă, în ...
Andrei Sota, Signal Sigma: În ce investim în 2024
Andrei Sota, Signal Sigma: În ce investim în 2024
Dacă principala enigma a lui 2023 a fost „Vom avea o recesiune sau nu?”, în 2024 întrebarea esențială devine „Va ...
E oficial. Plafonarea tarifelor RCA, prelungită până la 30 iunie
E oficial. Plafonarea tarifelor RCA, prelungită până la 30 iunie
Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, joi, că Guvernul prelungeşte cu încă trei luni, până la 30 iunie, plafonarea tarifelor ...