Rusia şi-ar putea limita importurile de fructe europene şi de pui americani

Rusia şi-ar putea limita în curând importurile de unele fructe provenind din ţări ale Uniunii Europene şi pui provenind din SUA, în timp ce Bruxelles-ul intenţionează să întărească sancţiunile împotriva Moscovei, relatează AFP.
Economica.net - mar, 29 iul. 2014, 04:44
Rusia şi-ar putea limita importurile de fructe europene şi de pui americani

Această decizie este motivată prin descoperirea prezenţei unei insecte dăunătoare, molia orientală a piersicului, în unele produse europene, potrivit lui Aleksei Alekseenko, consilier al directorului Serviciului federal pentru supravegherea veterinară şi fitosanitară din Rusia Rosselhoznadzor.

Molia fructelor orientale este o insectă care atacă arbori fructiferi, în special piersici. Moscova a evocat deja această periculoasă insectă pentru a interzice importul fructelor provenite din Republica Moldova.

‘Din acest motiv, importurile acestor produse în Rusia vor fi limitate’, explică Alekseenco pentru agenţia oficială Ria Novosti, adăugând că decizia va fi luată în zilele următoare şi că ea ar putea viza mai multe sau toate ţările europene.

Oficialul rus a mai indicat în cursul zilei de luni că Rusia ar putea în curând să-şi limiteze importurile de pui provenind din SUA din cauza unei epidemii de salmonella.

Moscova este acuzată adesea că utilizează arma comercială, în special cu motive sanitare, ca mijloc de presiune diplomatică asupra vecinilor săi.

Rusia a utilizat această armă în ultimele două luni împotriva Ucrainei şi a Republicii Moldova, ca reacţie la semnarea de către aceste două ex-republici ale URSS a unui tratat de liber schimb cu UE.

Autorităţile sanitare ruse au în colimator, de asemenea, uriaşa companie americană de alimentaţie rapidă McDonald’s, acuzată de infracţiuni în componenţa unora dintre burgerii săi.

Te-ar mai putea interesa și
Taiwanul, zguduit de un cutremur cu magnitudinea 5,8. Nu au fost înregistrate pagube imediate
Taiwanul, zguduit de un cutremur cu magnitudinea 5,8. Nu au fost înregistrate pagube imediate
Un cutremur cu magnitudinea 5,8 s-a produs vineri în largul coastei de est a Taiwanului, a anunţat administraţia meteorologică a insulei, fără a fi raportate pagube imediate, transmite Reuters....
Ucraina ar putea recruta până la 20.000 de deţinuţi pentru a-şi întări armata
Ucraina ar putea recruta până la 20.000 de deţinuţi pentru a-şi întări armata
Ucraina poate recruta între 10.000 şi 20.000 de deţinuţi pentru a-şi întări armata, a declarat vineri ministrul justiţiei, ...
Economia britanică a ieşit din recesiune în primul trimestru din 2023
Economia britanică a ieşit din recesiune în primul trimestru din 2023
Economia britanică a înregistrat o creştere peste aşteptări în primul trimestru din 2024, încheind perioada de recesiune ...
Comisarul european Johannes Hahn se declară încrezător că Republica Moldova va începe curând negocierile de aderare la UE
Comisarul european Johannes Hahn se declară încrezător că Republica Moldova va începe curând negocierile de aderare ...
Republica Moldova ar urma să înceapă în curând negocierile de aderare la Uniunea Europeană (UE), dar Chişinăul mai ...