1EUR = 4.8365 RON | Bucureşti 30 º

Extern

Rusia şi Franţa au ajuns la un acord asupra rambursării unei nave Mistral - Kremlin

Rusia şi Franţa au ajuns la un acord asupra sumei unei rambursări în contul unei nave de război franceze de tip Mistral, a anunţat joi un consilier de la Kremlin, relatează AP citată de MEDIAFAX.

31 iul, 2015 | MEDIAFAX

Un consilier al preşedintelui Vladimir Putin, Vladimir Kojin, a declarat joi pentru agenţia rusă de stat RIA Novosti că Parisul şi Moscova şi-au încheiat negocierile asupra sumei pe care Franţa urmează să o plătească pentru că nu a livrat un portelicopter de tip Mistral.

Kojin nu a spus despre ce sumă este vorba, dar a precizat că aceasta va fi anunţată atunci când va fi anulat contractul, scrie MEDIAFAX.

Contractul, în valoare totală de 1,2 miliarde euro, ar fi reprezentat cea mai mare vânzare de armament de către un stat membru NATO către Rusia.

François Hollande declara la începutul acestei săptămâni, luni seara, că urmează să ia "în săptămânile următoare" o decizie cu privire la livrarea către Rusia a navelor de tip Mistral.

Prima dintre cele două nave de război - "Vladivastok" - urma să fie predată Moscovei la jumătatea lui noiembrie 2014, în timp ce a doua - "Sevastopol" - urmează să fie livrată Rusiei, în mod teoretic, în toamna lui 2015.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO