1EUR = 4.8375 RON | Bucureşti 34 º

Extern

Rusia şi Turcia discută reluarea proiectului TurkStream; nicio decizie nu a fost încă adoptată

Rusia şi Turcia au analizat reluarea proiectului gazoductului TurkStream, dar nu s-a luat încă nicio decizie, a afirmat Yury Sentyurin, adjunctul ministrului rus al Energiei, transmite Reuters.

26 iul, 2016 | Agerpres

Oficialii de la Moscova şi Ankara vor discuta ridicarea interdicţiei privind importurile de produse alimentare impusă de Rusia după ce un bombardier rusesc Su-24 a fost doborât la 24 noiembrie de către aviaţia turcă, a afirmat marţi vicepremierul rus Arkady Dvorkovich la întâlnirea cu omologul său turc, Mehmet Simsek.

Reluarea zborurilor charter dintre cele două ţări va mai dura o perioadă, a adăugat oficialul rus.

În decembrie 2015, Rusia a suspendat lucrările la proiectul gazoductului TurkStream, din cauza tensiunilor apărute în noiembrie între cele două ţări.

Conducta TurkStream ar urma să traverseze Marea Neagră până la graniţa dintre Turcia şi Grecia, de unde ar putea ajunge la consumatorii din sudul Europei.

Conform acordului preliminar convenit în luna decembrie 2014 între Gazprom şi compania turcă Botas, capacitatea totală a întregului proiect TurkStream este estimată la 63 de miliarde de metri cubi pe an, dintre care 43 de miliarde de metri cubi ar fi pentru Turcia.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO