1EUR = 4.8721 RON | Bucureşti 4 º

Extern

Rusia spune că acţiunile SUA îi ameninţă securitatea naţională

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov susţine că a identificat o ostilitate tot mai mare a Washingtonului faţă de Moscova şi acuză ceea ce el numeşte o serie de măsuri agresive ale SUA care ameninţă securitatea naţională a Rusiei, transmite Reuters, conform Agerpres. 

09 oct, 2016 | Agerpres

Într-un interviu transmis duminică de televiziunea rusă de stat şi care cel mai probabil ar urma să amplifice tensiunile cu Washingtonul, Lavrov a afirmat clar că acuză administraţia Obama pentru ceea ce el a descris ca deteriorarea semnificativă a relaţiilor SUA-Rusia.

"Am observat o schimbare fundamentală de circumstanţe când vine vorba de rusofobia agresivă care se află acum în centrul politicii SUA faţă de Rusia", a afirmat Lavrov.

"Nu este vorba doar de o rusofobie retorică, ci de măsuri agresive care ne afectează cu adevărat interesele naţionale sau reprezintă o ameninţare la adresa securităţii noastre", a adăugat el.

În contextul în care relaţiile dintre Moscova şi Washington sunt tensionate din cauza unor subiecte precum Siria sau Ucraina, Lavrov a evidenţiat o lungă listă de nemulţumiri ale Rusiei faţă de SUA care au contribuit la atmosfera de neîncredere.

El a acuzat faptul că NATO îşi mută în mod constant infrastructura militară mai aproape de frontierele Rusiei şi a criticat sancţiunile occidentale impuse Moscovei din cauza rolului acesteia în criza din Ucraina.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO