1EUR = 4.7786 RON | Bucureşti 11 º

Extern

Rusia susţine că a desfăşurat în Crimeea o grupare militară compusă din 96 de unităţi şi formaţiuni

Rusia a desfăşurat încă de la sfârşitul anului trecut în Crimeea o grupare militară completă, compusă din 96 de unităţi şi formaţiuni, şi intenţionează să continue consolidarea capacităţilor sale de luptă în peninsulă, a declarat luni ministrul rus al apărării Serghei Şoigu, citat de agenţia de presă RIA Novosti.

31 mar, 2015 | Agerpres

În deschiderea şedinţei Colegiului Ministerului Apărării de la Moscova, Şoigu a amintit că preşedintele Vladimir Putin a ordonat instalarea în Crimeea 'a unei grupări militare autonome interarme, capabile să apere interesele naţionale ale Federaţiei Ruse în această direcţie'.

'Această sarcină a fost rezolvată deja către sfârşitul anului 2014, ceea ce i-a fost raport comandantului suprem al armatei ruse', a afirmat ministrul, adăugând că, în total, au fost create 96 de formaţiuni, unităţi militare şi organizaţii în peninsula din Marea Neagră.

În opinia sa, această grupare militară 'nu doar protejează interesele Rusiei în zona Mării Negre şi în Districtul Federal Crimeea (al Federaţiei Ruse), dar de asemenea permite realizarea cu succes a sarcinilor în alte zone maritime', scrie Agerpres.

'Astfel, şase nave ale flotelor ruse din Marea Neagră, a Nordului şi din Marea Baltică au asigurat anul trecut o prezenţă constantă a Marinei ruse în Marea Mediterană', a indicat Şoigu.

Ministrul rus al apărării a mai spus că, la ora actuală, în Crimeea sunt în curs de desfăşurare lucrări de construcţie a unor noi cazărmi, parcuri, depozite în cele cinci orăşele militare din peninsulă, precum şi reparaţii capitale la fondurile existente.

La actuala reuniune a Colegiului instituţiei de apărare a Rusiei, ministrul Serghei Şoigu a propus asistenţei o dezbatere asupra 'identificării viitoarei direcţii pentru îmbunătăţirea capacităţii de luptă a grupării militare create în peninsulă şi menţinerea acesteia într-o stare de pregătire de luptă constantă pentru a asigura securitatea 'securitatea Districtului Federal Crimeea''.

În acest moment se ştie că în peninsulă (anexată în martie trecut de Rusia de la Ucraina) au fost instalate sisteme de apărare aeriană S-300PM şi sisteme de rachete şi tunuri 'Panzâri-S', precum şi un grup aerian suplimentar (avioane de luptă multirol Su-27, SU-30M2 şi Su-30SM), dar şi elicoptere de atac, după cum a relatat presa rusă. În plus, au fost consolidate forţele de coastă cu sisteme de rachetă antinavale 'Bastion' şi infanterie marină.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO